ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16% στις αφίξεις στο α' τρίμηνο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16% στις αφίξεις στο α' τρίμηνο

Αύξηση 16% κατέγραψαν στο α' τρίμηνο της χρονιάς, σε σχέση με πέρυσι, οι αφίξεις στη χώρα μη κατοίκων από το εξωτερικό, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το γεγονός επιβεβαιώνει τη δυναμική τάση που έχει διαμορφωθεί στο τουριστικό ρεύμα.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16% στις αφίξεις στο α' τρίμηνο
Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (78,4%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014 αύξηση 15,2%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013, ενώ τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 18,2%. Σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται, από το Ηνωµένο Βασίλειο, τη Ρουµανία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και την Ολλανδία ενώ σηµαντική µείωση των αφίξεων παρατηρείται, από την Αλβανία και τη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά στην κατανοµή των αφίξεων µη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη µεγαλύτερη συµµετοχή κατέχει η Βουλγαρία (14,2%) και ακολουθούν η Αλβανία (8,7%) η Γερµανία και η Κύπρος µε το ίδιο ποσοστό (6,9%) και το Ηνωµένο Βασίλειο (6,2%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από την Ασία µε µεγάλη συµβολή αφίξεων από την Τουρκία.
 
Αναφορικά µε το µέσο µεταφοράς και το σταθµό εισόδου, κατά τη συγκεκριµένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν οδικώς και αεροπορικώς. Οι κύριοι σταθµοί εισόδου που συγκεντρώνουν το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι ο Προµαχώνας (8,5%) και οι Εύζωνοι (7,9%). Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόµιο των Αθηνών συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (35,4%) και ακολουθεί το αεροδρόµιο της Θεσσαλονίκης (7,7%).

Πηγή:www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης