Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μου πρότεινε Grexit!

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μου πρότεινε Grexit!

Αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του πολιτικού - Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε έτοιμο σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - «Πιστεύετε ότι η Γερμανία δεν θα είχε εναλλακτικό σχέδιο; Και σχέδιο Α είχαμε και Β και Γ και Δ»







Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μου πρότεινε Grexit!
Μία πραγματική βόμβα έριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα των Financial Times ότι η κυβέρνηση Μέρκελ και το Βερολίνο είχε έτοιμο σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε ότι Έλληνας πολιτικός -τον οποίο δεν κατονόμασε- του είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Μου είπε τότε ένας Έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ» είπε ο κ. Σόιμπλε σύμφωνα με το Mega και πρόσθεσε: «Το ίδιο έγινε και με Ιταλούς πολιτικούς».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι «υπήρχε κυβερνητικό σχέδιο εκείνης της εποχής να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», το οποίο προφανώς σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σόιμπλε είχε ετοιμαστεί από την Αθήνα.

«Υπήρχε σχεδιο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και από Έλληνες πολιτικούς. Πιστεύετε ότι η Γερμανία δεν θα είχε εναλλακτικό σχέδιο; Και σχέδιο Α είχαμε και Β και Γ και Δ», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στη σημερινή του συνομιλία με δημοσιογράφους στο Βερολίνο απέδωσε την ελληνική κρίση στις επιλογές της ελληνικής ελίτ. «Είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών της ελληνικής ελίτ», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και προανήγγειλε επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο. «Στις 11 Ιουνίου θα έχω την ευκαιρία να τα ξαναπω με τον κ. Στουρνάρα», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης