Υπ. Οικονομικών: Τεχνικές δυσκολίες καθυστερούν την είσπραξη της βοήθειας από τους εφοπλιστές

Υπ. Οικονομικών: Τεχνικές δυσκολίες καθυστερούν την είσπραξη της βοήθειας από τους εφοπλιστές

Αφού οι ίδιοι αποφάσισαν να συμβάλουν οικειοθελώς, είναι παράλογο να μην θέλουμε τη στήριξή τους, λέει το υπουργείο απαντώντας σε δημοσιεύματα για τις καθυστερήσεις

Υπ. Οικονομικών: Τεχνικές δυσκολίες καθυστερούν την είσπραξη της βοήθειας από τους εφοπλιστές
Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών για να απαντήσει σε δημοσιεύματα αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση από τους εφοπλιστές. 

Τα δημοσιεύματα εγείρουν ερωτήματα ως προς το γιατί δεν έχει εισπραχθεί ακόμα η οικονομική παροχή που είχε οικειοθελώς προσφέρει η ναυτιλιακή κοινότητα προς τα ταμεία του κράτους.

Τεχνικές είναι οι δυσκολίες που έχουν καθυστερήσει τις ενέργειες αυτές, τονίζει το υπουργείο, που απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις έλλειψης ενδιαφέροντος. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου: 

Κλείσιμο
«Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα για την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

Θα ήταν παράλογο να μην θελήσει η κυβέρνηση να εισπράξει την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι εφοπλιστές αποφάσισαν οικειοθελώς να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της πατρίδας μας.

Ο λόγος για τον οποίο οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητά τους, είναι ότι προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες, ιδίως σε θέματα ολοκλήρωσης των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι οποίες αντιμετωπίζονται ταχύτατα.

Εν πάση περιπτώσει, η οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας θα εισπραχθεί το ταχύτερο δυνατό και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση των παραπάνω τεχνικών δυσκολιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης