Ντράγκι: Επαναφέρει τα σενάρια για ποσοτική χαλάρωση στην ευρωζώνη

Ντράγκι: Επαναφέρει τα σενάρια για ποσοτική χαλάρωση στην ευρωζώνη

Ο χαμηλός πληθωρισμός θα διαμορφώσει τις επόμενες κινήσεις

Ντράγκι: Επαναφέρει τα σενάρια για ποσοτική χαλάρωση στην ευρωζώνη
Τα σενάρια για μεγαλύτερη επέμβαση της ΕΚΤ στην ευρωπαϊκή οικονομία με τη χρήση μη συμβατικών μέτρων εάν οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη επιδεινωθούν επανέφερε ο Μάριο Ντράγκι μιλώντας την Πέμπτη από το Άμστερνταμ.

«Ο στόχος δεν είναι να υπερασπιστούμε την τωρινή μας θέση αλλά να ενισχύσουμε τη νομισματική πολιτική μας. Για να εκπληρώσουμε αυτή την εντολή το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται ομόφωνα να χρησιμοποιήσει συμβατικά και μη συμβατικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ρίσκα της υπερβολικά παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Ντράγκι.

Με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να βρίσκεται σε χαμηλό τεσσάρων ετών (0,5% τον Μάρτιο), ο επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δείξει ότι η κεντρική τράπεζα είναι πρόθυμη να στηρίξει την οικονομία με μέτρα αντίστοιχα της ποσοτικής χαλάρωσης στην οποία προβαίνουν άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως η Fed.

Η πορεία και οι ενέργειες που θα λάβει η ΕΚΤ θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία των τιμών καταναλωτή του Απριλίου.

«Αν και ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα, προβλέπουμε ότι θα αυξηθεί κοντά στον στόχο 2% της ΕΚΤ»  πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα δεν βλέπει ρίσκο αποπληθωρισμού.
Κλείσιμο

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης