Ο ρόλος του επικεφαλής της JPMorgan στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Ο ρόλος του επικεφαλής της JPMorgan στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Το καθοριστικό ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Jamie Dimon στο ταξίδι του στις ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο



Ο ρόλος του επικεφαλής της JPMorgan στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της JPMorgan Jamie Dimon στο ταξίδι του στις ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο ήταν εκείνο που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την πετυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με αφιέρωμα του BusinessWeek για τη χώρα μας.
 
Το περιοδικό, που αποκαλύπτει το παρασκήνιο των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης και των επαφών με ξένους επενδυτές τους προηγούμενους μήνες, καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα επικαλούμενο πληροφορίες από δύο ανώνυμες πηγές με γνώση των συζητήσεων που έγιναν πίσω απ' τις κλειστές πόρτες στα κεντρικά γραφεία της επενδυτικής στο Μανχάταν.

Πληροφορίες βέβαια που έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα έγραφε το newmoney.gr κατά την περίοδο επίσκεψης του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ.
 
Κλείσιμο
"Με την Ελλάδα αποκλεισμένη τέσσερα χρόνια απ' τις αγορές ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στην τύχη", σημειώνει εισαγωγικά στο αφιέρωμα του το BusinessWeek. "Και μήνες πριν είχε ξεκινήσει να βολιδοσκοπεί τις προθέσεις ξένων επενδυτών, όπως της BlackRock και της Invesco, που τελικά συμμετείχαν στην έκδοση", συμπληρώνει.
 
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, το σημείο εκείνο που αποτέλεσε "κλειδί" ενεργοποιώντας τις μετέπειτα εξελίξεις ήταν το ραντεβού με τον ελληνικής καταγωγής διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan, Jamie Dimon.
 
Ένα ραντεβού κατά το οποίο συμφωνήθηκε η συνδρομή του Dimon και της JPMorgan στην προσπάθεια της Ελλάδας, χωρίς όμως να γίνεται γνωστό εάν υπήρξε κάποιο άλλο αντάλλαγμα, πέραν της συμμετοχής της JPMorgan στην έκδοση των ομολόγων από τη θέση του συμβούλου.

Σύμφωνα με το BusinessWeek ο Dimon θα συνεργαζόταν έκτοτε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου για την προσέλκυση επενδυτών. Πρώτο και καίριο βήμα, όπως αποδείχθηκε ήταν η διοργάνωση ενός Roadshow παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού ακριβώς ένα μήνα μετά στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης