Reuters: Είναι θετικό ότι η Εθνική θα δανειστεί φθηνότερα από το ελληνικό κράτος

Reuters: Είναι θετικό ότι η Εθνική θα δανειστεί φθηνότερα από το ελληνικό κράτος

Επιτέλους σπάει ο φαύλος κύκλος των ζημιών μεταξύ τραπεζών και κρατών

Reuters: Είναι θετικό ότι η Εθνική θα δανειστεί φθηνότερα από το ελληνικό κράτος
Με την Εθνική Τράπεζα να ετοιμάζεται να εκδώσει ομόλογο με απόδοση χαμηλότερη από εκείνη του ελληνικού κράτους, το Reuters προβλέπει ότι ο φαύλος κύκλος ανάμεσα στα κράτη και τις τράπεζές τους επιτέλους θα σπάσει.

Όπως εξηγεί η υπηρεσία IFR του Reuters, η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια το βαθμό στον οποίο οι τράπεζες και τα κράτη αλληλοσυνδέονται και πώς συμπαρασύρουν ο ένας τον άλλο στην πτώση, στις δύσκολες στιγμές.

Όμως, οι ρυθμιστικές αρχές επιχειρούν τώρα να χαλαρώσουν αυτό το δεσμό, και η έκδοση ομολόγου της Εθνικής είναι το πρώτο σημάδι ότι επιτέλους το καταφέρνουν, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η τραπεζική ένωση προσπαθεί να σπάσει το δεσμό ανάμεσα στο κράτος και τις τράπεζες, ώστε τα ομόλογα να αξιολογούνται με βάση τα δικά τους χαρακτηριστικά, και όχι με βάση εκείνα των κρατών τους», εξηγεί ο Georg Grodzki, επικεφαλής ανάλυσης ομολόγων της L&G.

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις τράπεζες στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες τα τραπεζικά ομόλογα να τιμολογούνται καλύτερα από ό,τι τα ομόλογα των κρατών τους, στο μέλλον»...
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης