ΧΑ: Οι 45 κωδικοί από το City που κάνουν όλο το «παιχνίδι»

ΧΑ: Οι 45 κωδικοί από το City που κάνουν όλο το «παιχνίδι»

Δύσκολος παραμένει ο γρίφος για την πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ειδικά μέχρι το timing των εκλογών

ΧΑ: Οι 45 κωδικοί από το City που κάνουν όλο το «παιχνίδι»
Δύσκολος παραμένει ο γρίφος για την πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ειδικά μέχρι το timing των εκλογών.

Ωστόσο, όχι σε τέτοιο βαθμό τέτοιο που να κρατήσει εκτός κύκλου συναλλαγών τα μεγάλα χαρτοφυλάκια του εξωτερικού που μετά την τελευταία επίδειξη ισχύος αναμένεται να κινηθούν από δω και πέρα με πιο τεχνικό τρόπο.

Εκείνο δε που δεν παύει να προβληματίζει είναι ότι στη Wall Street επικρατεί πια η άποψη πως τα οικονομικά αποτελέσματα των κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων για το Q1 χρίζουν διπλής ανάγνωσης, ενώ και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. με κυριότερες αυτές στην Ουκρανία, θέλοντας και μη δημιουργούν επιφυλακτικότητα στους fund managers που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, πόσο μάλλον στον Νότο.

Κλείσιμο
Από την άλλη το ΧΑ διαθέτει ένα κρυφό χαρτί που κατά την ορολογία της αγοράς ονομάζεται «δεσπόζουσα θέση» και πρακτικά σημαίνει πως ο έλεγχος βρίσκεται σε λίγα και δυνατά χέρια.

Αυτό, αν θελήσει κάνεις να το μεταφράσει σε ποια τακτική θα πρέπει να ακολουθήσει βραχυπρόθεσμα στη Λεωφόρο Αθηνών, καταλήγει στο λεγόμενο «momentum driving» που σε απλά Ελληνικά σημαίνει πως οι μεσαίου και μικρού μεγέθους επενδυτές θα πρέπει να «κυνηγούν» τους μεγάλους παίκτες ή όπως συνήθιζαν να λένε οι παλαιότεροι του χώρου «η τάση είναι ο φίλος σου και δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα σε αυτή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης