Economist: Έτσι μπορεί η Δύση να σταματήσει την αχόρταγη ρωσική «αρκούδα»

Economist: Έτσι μπορεί η Δύση να σταματήσει την αχόρταγη ρωσική «αρκούδα»

Τα «χαρτιά» που μπορεί να παίξει η Δύση - «Εάν η Δύση δεν σηκώσει ανάστημα στον Πούτιν τώρα, ίσως τον βρει στην πόρτα της»

Economist: Έτσι μπορεί η Δύση να σταματήσει την αχόρταγη ρωσική «αρκούδα»
Όπως γράφει το κεντρικό θέμα του περιοδικού, «το κόστος για να σταματήσουν τη ρωσική αρκούδα τώρα είναι υψηλό. Αλλά θα γίνει μόνο υψηλότερο εάν η Δύση δεν κάνει τίποτα».

«Εάν η Δύση δεν σηκώσει ανάστημα στον Πούτιν τώρα, ίσως τον βρει στην πόρτα της», γράφει ο Economist, επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα έμεινε άπραγη όταν η Μόσχα έβαλε στο στόχαστρο πρώτα τη Γεωργία, μετά την Κριμαία και τώρα την Αν. Ουκρανία.

Τι προτείνει, λοιπόν, το περιοδικό, την ώρα που αναγνωρίζει πως ένα εμπάργκο είναι αδύνατο, εξαιτίας της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο; «Η Δύση έχει άλλα χαρτιά που μπορεί να παίξει. Ένα είναι το στρατιωτικό. Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει ασκήσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, θα ενισχύσει τις αεράμυνες και κυβερνο-άμυνες και θα στείλει άμεσα κάποιες δυνάμεις, πυραύλους και αεροσκάφη στη Βαλτική και την Πολωνία», σημειώνει.
Κλείσιμο

«Ένα άλλο χαρτί είναι οι κυρώσεις, που μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί μόνο σε λίγους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για μια ευρεία απαγόρευση της βίζας για τους ισχυρούς Ρώσους και τις οικογένειές τους.

Η Γαλλία θα πρέπει να ακυρώσει την πώληση πολεμικών πλοίων στη Ρωσία. Μια πιο καταστροφική τιμωρία θα είναι να αποκοπεί η Ρωσία από το δολάριο, το ευρώ και τη στερλίνα. Τέτοιες οικονομικές κυρώσεις, σαν εκείνες που οδήγησαν το Ιράν να διαπραγματευτεί το πυρηνικό του πρόγραμμα, θα στερούσαν από τη Ρωσία έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου, τα οποία τιμολογούνται σε δολάρια, και θα την ανάγκαζαν να χρησιμοποιήσει τα συναλλαγματικά αποθεματικά της για να πληρώσει τις περισσότερες από τις εισαγωγές της», αναφέρει ο Economist.

Και καταλήγει: «Οι κυρώσεις θα έχουν κόστος για τη Δύση, ειδικά για το City του Λονδίνου, αλλά θα αξίζουν. Επιβάλετε τις τώρα και δώστε στον Πούτιν ένα λόγο να σταματήσει. Εάν κάνετε ο,τιδήποτε λιγότερο, το τίμημα την επόμενη φορά θα είναι ακόμα υψηλότερο».



Πηγή: newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης