Εφορία για «παροπλισμένα» ΙΧ: Αν πληρώσεις τα τέλη μπορείς να το κυκλοφορήσεις

Εφορία για «παροπλισμένα» ΙΧ: Αν πληρώσεις τα τέλη μπορείς να το κυκλοφορήσεις

Ανάσταση με τις πινακίδες τους μπορούν να κάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Τι προβλέπει η εγκύκλιος που έφτασε στις εφορίες

Νοέμβριος: Μήνας Θεάτρου για νέους
Εφορία για «παροπλισμένα» ΙΧ: Αν πληρώσεις τα τέλη μπορείς να το κυκλοφορήσεις
Να «αναστήσουν» το παρκαρισμένο αυτοκίνητο για το οποίο είχαν καταθέσει πινακίδες και να ταξιδέψουν στο χωριό τους για να κάνουν Πάσχα θα μπορέσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ. Η σχετική εγκύκλιος εστάλη στις εφορές που από την Μεγάλη Πεμπτη θα μπορούν να προβαίνουν σε άρση της ακινησίας για τα οχήματα των οποίων είχαν παραδοθεί οι πινακίδες, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, δηλαδή για τα 9/12 του ετήσιου ποσού.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες κατέθεσαν το 2013 τις πινακίδες τους και πολλαπλάσιοι τα προηγούμενα τέσσερα τελευταία χρόνια. Όλοι αυτοί έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν ξανά τώρα το Πάσχα ή το καλοκαίρι με το αυτοκίνητό τους, πληρώνοντας 30%-50% λιγότερα τέλη –και με την ανάλογη μείωση στο ετήσιο τεκμήριο και στον φόρο πολυτελείας της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, «σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό καταβάλλονται αναλογικά μόνο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα εντός του οποίου γίνεται η άρση της ακινησίας» αντί για την καταβολή οόκληρου του ετήσιου ποσού όπως ισχύει σήμερα.

Το οφειλόμενο ποσό υπολογίζεται με πράξη της αρμόδιας ΔΟΥ, με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης