Starbucks: Πάνε Λονδίνο, για να πληρώνουν περισσότερους φόρους!

Starbucks: Πάνε Λονδίνο, για να πληρώνουν περισσότερους φόρους!

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο έχει υποστεί μεγάλες επικρίσεις για τις χαμηλές φορολογικές εισφορές προς τη Βρετανία

Starbucks: Πάνε Λονδίνο, για να πληρώνουν περισσότερους φόρους!
Η εταιρεία «Starbucks» ανακοίνωσε σήμερα (16/4) ότι θα μεταφέρει την ευρωπαϊκή της έδρα στο Λονδίνο, από την Ολλανδία -με συνέπεια να πληρώνει περισσότερους φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο έχει υποστεί μεγάλες επικρίσεις για τις χαμηλές φορολογικές εισφορές προς τη Βρετανία, ειδικά μετά την αποκάλυψη που έκανε το Reuters το 2012, σύμφωνα με την οποία τα Starbucks πλήρωναν στο κράτος έως και τρεις με τέσσερις φορές λιγότερα ποσά, απ' ότι οι υπόλοιπες εταιρείες.

Μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, οι υπεύθυνοι των Starbucks κλήθηκαν να καταθέσουν στη βρετανική Βουλή. Εκεί, αποκαλύφθηκε και το γεγονός ότι ο μοναδικός λόγος, που η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Ολλανδία, είναι εξαιτίας του χαμηλότατου φορολογικού συντελεστή που έχει η χώρα.

Κλείσιμο
«Η κίνηση να μεταφέρουμε την έδρα μας δεν είναι συμβολική, αλλά έγινε για να πληρώνουμε περισσότερους φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο» ήταν η επίσημη ανακοίνωση της διεύθυνσης των Starbucks, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ο περιφερειακός πρόεδρος της εταιρείας, Κρις Ένγκσκοφ, είπε ότι Λονδίνο είναι «το τέλειο μέρος, για να αναπτυχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μας».

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την αλλαγή των φορολογικών κανόνων του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την οποία οι εγγεγραμμένες εταιρείες δεν θα φορολογούνται για τα εισοδήματα εκτός της χώρας -και αυτό έγινε με σκοπό την ενθάρρυνση των ξένων εταιρειών να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βρετανία.

Τα Starbucks ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ανοίξουν 100 νέα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργώντας 1.000 νέες θέσεις εργασίας, μετά τη μετεγκατάστασή τους στην περιοχή Chiswick του δυτικού Λονδίνου, που θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης