Σήμερα το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

Σήμερα το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

Θα ληφθούν αποφάσεις για ζητήματα κεφαλαιακών αναγκών που έχουν προκύψει μετά τη διεξαγωγή της έκθεσης άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα

Σήμερα το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας
Για τη Μεγάλη Τρίτη ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, ωστόσο, αναβλήθηκε για το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Στη συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για ζητήματα κεφαλαιακών αναγκών που έχουν προκύψει μετά τη διεξαγωγή της έκθεσης άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Με βάση τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας υπολογίζονται σε 2,183 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου, σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.

Κλείσιμο
Τέλος, αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα το ύψος του αλλά και όλων των εναλλακτικών και συμπληρωματικών πηγών άντλησης κεφαλαίων, σε συνδυασμό με την αύξηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης