Στα χέρια του Prem Watsa η Praktiker Hellas

Στα χέρια του Prem Watsa η Praktiker Hellas

Νέα επένδυση στην Ελλάδα από τον καναδικό όμιλο, με τον Prem Watsa να δηλώνει: "Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά"

Στα χέρια του Prem Watsa η Praktiker Hellas
Τη μεταβίβασή της στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited ανακοίνωσε η Praktiker Hellas. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά» δηλώνει ο κ. Prem Watsa, Chairman & CEO της Fairfax. Υπενθυμίζεται ότι ο καναδικός όμιλος έχει ήδη επενδύσει στη Μυτιληναίος και τη Eurobank Properties, ενώ ενδιαφέρεται και για τη Eurobank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Christopher Seagon, Διαχειριστής της ΒΜ Praktiker International GmbH, υπεγράφη χθες. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, χωρίς την περαιτέρω ανακοίνωση των οικονομικών όρων της συναλλαγής. Παράλληλα, η εξαγορά υπόκειται ακόμη στις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων των πιστωτών.

Βάσει των ετήσιων πωλήσεών της, οι οποίες αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ, η  Praktiker Hellas αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία του Ομίλου στο εξωτερικό. Η Praktiker έχει παρουσία στην Ελλάδα με 14 καταστήματα και απασχολεί περίπου 1.100 εργαζόμενους. Στα πλαίσια μιας δομημένης και ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών, ο Διαχειριστής κ. Christopher Seagon διαπραγματευόταν με πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, από τους οποίους η Fairfax κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά για όλους τους εμπλεκόμενους, σημειώνεται. Η Fairfax θα συνεχίσει τη διατήρηση όλων των καταστημάτων και εργαζομένων της εταιρείας, ενώ διατηρείται ως έχει η επωνυμία Praktiker.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης