Πορτογαλία: «Πράσινο φως» από την Τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Πορτογαλία: «Πράσινο φως» από την Τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Η κυβέρνηση της Λισαβόνας αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και προς τα κάτω αυτές της ανεργίας για το 2014

Πορτογαλία: «Πράσινο φως» από την Τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης
Τη θετική ολοκλήρωση και της 11ης αξιολόγησης της Πορτογαλίας από την Τρόικα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Πάουλο Πόρτας.

«Η Πορτογαλία ολοκληρώνει την ενδέκατη αξιολόγηση της τρόικας με θετικό τρόπο. Εφεξής δεν απομένει παρά μόνο μία» ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Το πράσινο φως των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση μιας νέας δόσης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα συνολικά 78 δισεκατομμύρια που προβλέπονταν στο πρόγραμμα βοήθειας που τέθηκε σε εφαρμογή το Μάιο του 2011.

Κλείσιμο
Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη το 2014: αναμένει πλέον μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,2% από 0,8% προηγουμένως, χάρη κυρίως στην καλή πορεία των εξαγωγών ενώ καλύτερες είναι οι προβλέψεις για την ανεργία η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 15,7% από 16,8%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης