Σε «κλοιό» παρακολούθησης του OLAF η Ελλάδα

Σε «κλοιό» παρακολούθησης του OLAF η Ελλάδα

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα διαφθοράς

Σε «κλοιό» παρακολούθησης του OLAF η Ελλάδα
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης (OLAF) πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα διαφθοράς και στόχο την στενότερη παρακολούθηση της διάθεσης των κονδυλίων του επόμενου ΕΣΠΑ στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο κλιμάκιο του OLAF αποτελούμενο από το γενικό διευθυντή του και γνωστό για τη μάχη που είχε δώσει κατά της ιταλικής μαφίας, Giovanni Kessler, αλλά και τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε. Walter Deffaa υπογράμμισαν πως ήρθαν να δώσουν ενεργό βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση και το ΣΔΟΕ για την πάταξη της διαφθοράς. “Στόχος μας είναι να σιγουρευτούμε πως τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων δηλαδή και τα δικά σας χρήματα θα πάνε σε δουλειές και ανάπτυξη κι όχι κάπου αλλού”, τόνισε ο κ.  Deffaa.

Σε ερώτηση του protothema.gr o κ. Kessler με τη σειρά του αν και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μεγάλη τεχνική υποστήριξη προς τη χώρα μας δεν αναφέρθηκε στην έλευση νέας Task Force επικεντρωμένης σε θέματα διαφθοράς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δράσεις του OLAF στην Ελλάδα βάσει δηλώσεων του υφυπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα θα χωριστούν σε δύο άξονες.

Κλείσιμο
Το πρώτο αφορά τον συντονισμό καταπολέμησης συνολικά της απάτης με τον ορισμό ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού για την Καταπολέμηση της Απάτης (AFCOS). H AFCOS θα αποτελεί σημείο επαφής της OLAF με την Ελλάδα και θα συντονίζει τις εθνικές δραστηριότητες κατά της απάτης.

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής κατά της απάτης και της διαφθοράς με έμφαση στα διαρθρωτικά ταμεία και με τη δημιουργία ειδικού δικτύου που θα συντονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό στη σχετική συνάντηση παραβρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδακης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης