«Λαβράκι» του ΣΔΟΕ στην Ήπειρο: Σκάνδαλο 4 εκατ. σε αγροτικούς συνεταιρισμούς

«Λαβράκι» του ΣΔΟΕ στην Ήπειρο: Σκάνδαλο 4 εκατ. σε αγροτικούς συνεταιρισμούς

Η υπόθεση αφορά σε κοινοτικές επιδοτήσεις που έλαβαν δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί της περιοχής για κατασκευή ψυκτικών θαλάμων - Γιατρός στη Μύκονο παρουσίασε αδήλωτα ποσά σε τράπεζες ύψους 900.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία, τη στιγμή που δήλωνε πολύ μικρότερα εισοδήματα




«Λαβράκι» του ΣΔΟΕ στην Ήπειρο: Σκάνδαλο 4 εκατ. σε αγροτικούς συνεταιρισμούς
Μεγάλο σκάνδαλο ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική Διεύθυνση του ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες.

Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. Ωστόσο φαίνεται ένα μεγάλο τμήμα αυτών των χρημάτων να κατέληξαν στις τσέπες των υπευθύνων.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ οι υπεύθυνοι των δύο αγροτικών συνεταιρισμών, από την ίδια πόλη της Ηπείρου, ανέθεσαν την κατασκευή των ψυκτικών θαλάμων σε δύο τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής. Όμως, όπως αναφέρουν τα «Νέα», φαίνεται να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ηδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, το ΣΔΟΕ φέρεται να εντόπισε
γιατρό στη Μύκονο που παρουσίασε αδήλωτα ποσά σε τράπεζες ύψους 900.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία, τη στιγμή που δήλωνε πολύ μικρότερα εισοδήματα.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης