Στάινμαγερ: Κατηγορηματικό «όχι» στην κατάργηση της Τρόικας

Στάινμαγερ: Κατηγορηματικό «όχι» στην κατάργηση της Τρόικας

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας τάχθηκε κατά της κατάργησης της Τρόικας και αντικατάστασής της από ευρωπαϊκούς θεσμούς

Στάινμαγερ: Κατηγορηματικό «όχι» στην κατάργηση της Τρόικας
Με τον Γερμανό ομόλογό του, κ. Φρανκ Βάλερ Στάινμαγερ συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν τόσο ευρωπαϊκά όσο και διεθνή θέματα.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σε ερώτησή του από δημοσιογράφους τάχθηκε κατά της κατάργησης της Τρόικας και αντικατάστασής της από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Όχι, εδώ πρέπει να σας πω με κάθε σαφήνεια ότι έχω μια πολύ προσωπική άποψη επ' αυτού και δεν χρειάστηκε να αλλάξω την άποψή μου αυτή επειδή είμαι μέλος της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο
«Είμαι της άποψης ότι στην Τρόικα εκπροσωπούνται οι σωστοί θεσμοί και ακόμη και αν δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία ως προς αυτό παντού, είμαι της άποψης ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι απόφαση άξια κριτικής», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του μετά τη συνάντηση δήλωσε πως «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κατ' ιδίαν για ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων, για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας που ο Γερμανός συνάδελφός μου γνωρίζει πάρα πολύ καλά, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού χάρη στον οποίο και τις θυσίες του έχουμε τώρα τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε μια δημοσιονομική ισορροπία, ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό μας».















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης