ΙΚΑ: «Χαράτσι» 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για... κατασκηνώσεις

ΙΚΑ: «Χαράτσι» 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για... κατασκηνώσεις

Απειλεί μάλιστα με κατασχέσεις σε περίπτωση που δεν καταβάλουν την εισφορά

ΙΚΑ: «Χαράτσι» 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για... κατασκηνώσεις
Το ποσό των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για έξοδα... κατασκηνώσεων ζητά από τους εργοδότες το ΙΚΑ απειλώντας τους ακόμα και με κατασχέσεις σε περίπτωση που δεν καταβάλουν την εισφορά.

Το νέο αυτό χαράτσι καταβάλλεται εφάπαξ και είναι η συνεισφορά των εργοδοτών για την υλοποίηση του προγράμματος παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις από το οποίο ωφελήθηκαν 40.000 παιδιά.

Το ακόμα πιο εξωφρενικό, δε, είναι ότι οι εργοδότες έχουν ειδοποιηθεί ηλεκτρονικά ότι σε περίπτωση που δεν καταβάλλουν το 20ευρω αυτό έως τις 29 Νοεμβρίου, τότε θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Στις περιπτώσεις δε εκπρόθεσμης καταβολής του, τότε ο υπόχρεος θα επιβαρύνεται με προσαυξήσεις.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην εισφορά για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.) που μετά την κατάργηση της εργοδοτικής εισφορές υπέρ ΟΕΚ εφαρμόστηκε για το σύνολο των εργοδοτών και για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσαν κατά τον μήνα Αύγουστο. Η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ προβλέπει, δε, ότι η εισφορά θα καταβάλλεται ακόμα για εργαζόμενους που εργάστηκαν μόνο μια ημέρα τον Αύγουστο αφού αφορά όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα της διάρκειας της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους.

Πάντως το χαράτσι αυτό δεν θα ισχύσει αναδρομικά, για τη διετία 2011-2012.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης