Μονάδα παροχής πληροφοριών στο ΥΠΕΚΑ για θέματα επιχειρηματικότητας

Μονάδα παροχής πληροφοριών στο ΥΠΕΚΑ για θέματα επιχειρηματικότητας

Μονάδα παροχής πληροφοριών (one shop stop) για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του (ρύθμιση του χώρου, τη χωροταξία, το περιβάλλον, την πολεοδομία κ.λπ.), προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Γ. Μανιάτης: Η Ελλάδα παρέχει ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα
Μονάδα παροχής πληροφοριών (one shop stop) για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του (ρύθμιση του χώρου, τη χωροταξία, το περιβάλλον, την πολεοδομία κ.λπ.), προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αυτό αναφέρθηκε στη συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) και της Ομάδας Τεχνικής Βοήθειας της ΕΕ για την Ελλάδα (Task Force), που είχε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ι. Μανιάτης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία και υλοποίηση του προγράμματος τεχνικής βοήθειας που παρέχουν στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο η Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με την Task Force και αφορά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και επενδυτικών ευκαιριών.

Κλείσιμο
Σχετικά με την τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, που αφορά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, επισημάνθηκε από τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι υπάρχει πρόοδος, καθώς η Ελλάδα έχει ανέβει κατά 20 θέσεις στη σχετική κλίμακα "Doing Business" της World Bank, αλλά απομένουν πολλά ακόμη θέματα για να λυθούν.

Γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Τράπεζα θα έχει έτοιμο έναν οδικό χάρτη για την αδειοδότηση, τον οποίo μπορεί να αξιοποιήσει η ελληνική πλευρά, ενώ έγινε αναφορά στο θέμα των χρήσεων γης και της περιβαλλοντικής - επιχειρηματικής αδειοδότησης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο τρόπος που μπορούν να ενσωματωθούν και στη χώρα μας καλές πρακτικές που έχει συντάξει η Παγκόσμια Τράπεζα και έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι το υπουργείο θα φέρει τον προσεχή Οκτώβριο στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα αφορά στις χρήσεις γης και την πολεοδομία, που θα αντικαθιστά και θα εκσυγχρονίζει το υπάρχον πλαίσιο που χρονολογείται από το 1977.

Και οι δύο πλευρές επισήμαναν τη σημασία για τους επενδυτές να έχουν γρήγορη και εύκολη πληροφόρηση σχετικά με τα επενδυτικά σχήματα που τους ενδιαφέρουν.

Γι' αυτό το σκοπό, το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην αναμόρφωση του υπάρχοντος πλαισίου με στόχο να παρέχεται και να διακινείται η πληροφορία που αφορά στη ρύθμιση του χώρου, τη χωροταξία, το περιβάλλον, την πολεοδομία και άλλη πληροφόρηση από μία μόνο μονάδα παροχής πληροφοριών (one shop stop) για όλα τα θέματα που αφορούν στο υπουργείο.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ι. Μανιάτης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε: "Πρέπει να χτίσουμε την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, μετά την κρίση.

Κι αυτό περνά μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα βάζει τάξη στο χώρο, θα κωδικοποιεί την πληροφορία και θα την παρέχει άμεσα σε πολίτη και επενδυτή χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.

Ξεκαθαρίζουμε τους κανόνες με στόχο το ξεδίπλωμα της δυναμικής και υγιούς επιχειρηματικότητας.

Όλα αυτά διευκολύνουν τον επενδυτή, που επιδιώκει να έρθει στην Ελλάδα, ανοίγοντας δουλειές, φέρνοντας ανάπτυξη", ανέφερε ο υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης