Πιέζει η Τρόικα για πλήρη απελευθέρωση μισθώσεων στα επαγγελματικά ακίνητα

Πιέζει η Τρόικα για πλήρη απελευθέρωση μισθώσεων στα επαγγελματικά ακίνητα

Ζητά τροποποίηση της νομοθεσίας, που ορίζει ότι, τουλάχιστον επί μία 12ετία, οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διώξουν τον επιχειρηματία που έχει υπογράψει μισθωτήριο για κατάστημα ή γραφείο

Πιέζει η Τρόικα για πλήρη απελευθέρωση μισθώσεων στα επαγγελματικά ακίνητα
Ζήτημα «εκ θεμελίων» αλλαγής του προστατευτικού καθεστώτος που ισχύει στην επαγγελματική στέγη εγείρει αιφνιδιαστικά η τρόικα.

Χαρακτηριστικά, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να τροποποιήσει τη νομοθεσία, που ορίζει ότι τουλάχιστον επί μία 12ετία οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διώξουν τον επιχειρηματία που έχει υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο για κατάστημα ή γραφείο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», οι εκπρόσωποι των δανειστών έγειραν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που ορίζει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διώξουν τους ενοικιαστές - επιχειρηματίες από τα καταστήματα ή τα γραφεία που μισθώνουν, πέραν κάποιων εξαιρέσεων.
Κλείσιμο

Οπως αναφέρουν πηγές, η ηγεσία του υπουργείου αιφνιδιάστηκε με το αίτημα αυτό, το οποίο ήρθε λίγο μετά τις νέες πιέσεις που ασκήθηκαν για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.

Σημειώνεται ότι ο νόμος των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων ορίζει σήμερα 12ετή ισχύ των συμβάσεων ενοικίασης των καταστημάτων και των γραφείων και, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να διώξει τον επιχειρηματία, θα πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση 24 μηνών.

Αν δεν καταγγελθεί το μισθωτήριο, μέσα σε εννέα μήνες μετά το πέρας της 12ετίας, τότε αυτόματα παρατείνεται για άλλα τέσσερα χρόνια, δηλαδή στα 16.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης