Εύσημα Ράιχενμπαχ για Στουρνάρα και Γενικό Λογιστήριο

Εύσημα Ράιχενμπαχ για Στουρνάρα και Γενικό Λογιστήριο

Ο κ. Ράιχενμπαχ συναντάται σήμερα στις 9 το πρωί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Θύρα 7: «Τέρμα τα ξενύχτια και η πλάκα»
Reichenbach’s praise for Stournaras and the General Accounting Office
Χρόνια είχε να ζήσει Έλληνας υπουργός Οικονομικών λίγες ευχάριστες στιγμές στις συζητήσεις του με Έλληνες και ξένους επιτελείς. Κόντρα στην έντονη αμφισβήτηση από την Τρόικα των στοιχείων που της δίνει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να της ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για ακόμα πιο επώδυνα μέτρα, στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα  ο επικεφαλής της Task Force, Horst Reichenbach, επαίνεσε το Γενικό Λογιστήριο για την ποιότητα των στοιχείων που συλλέγει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως «η Ομάδα Δράσης αναγνώρισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών κάνει πλέον την καλύτερη και πιο αξιόπιστη μηνιαία παρακολούθηση εκτέλεσης προϋπολογισμού σε όλη την Ευρώπη».

Η παραδοχή αυτή όμως αφορά μόνο στο «σύστημα παρακολούθησης» και όχι στον «έλεγχο» της  εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αφού προφανώς μπορεί πλέον να διαπιστώνει με ακρίβεια πόσο "έξω" έπεσε, σε σχέση με τους στόχους. Μόλις εχτές άλλωστε ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε σε ομιλία του δημοσίως πως το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα είναι τελικά φέτος σχεδόν 1 δισ. ευρώ μεγαλύτερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί (1,5% αντί 1% που έλεγε ο προϋπολογισμός).

Στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Horst Reichenbach, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, βρέθηκαν -εκτός από την παρακολούθηση της εκτέλεσης προϋπολογισμού- και θέματα φορολογικής πολιτικής αλλά και ο Οδικός Χάρτης για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο.

Σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Ράιχενμπαχ συναντάται στις 9 το πρωί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης