PROTOTHEMA

Οικονομία

Σε σύνολο 252.360 δικαιούχων

Πάνω από 3.000 αλλοδαποί λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ

Πάνω από 3.000 αλλοδαποί λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ

Σε 176.350 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας που δίνει ο ΟΓΑ, ενώ στους 76.010 ανέρχεται ο αριθμός των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δόθηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

Σε 176.350 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας που δίνει ο ΟΓΑ, ενώ στους 76.010 ανέρχεται ο αριθμός των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δόθηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί για τους αλλοδαπούς που λαμβάνουν επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια πολυτεκνική σύνταξη, σημειώνοντας ότι «τα πενιχρά επιδόματα τρίτεκνων και πολυτέκνων αποθαρρύνουν τους Έλληνες να τεκνοποιήσουν λόγω του υψηλού κόστους ζωής, ενθαρρύνουν όμως τους αλλοδαπούς να τεκνοποιούν διότι τα επιδόματα αυτά θεωρούνται υψηλά σε σχέση με τις χώρες προέλευσής τους».

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας και των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος, ανά χώρα προέλευσης έχει ως εξής:
Αλβανία: 1241, Βουλγαρία: 324, Γαλλία: 43, Πρώην Γιουγκοσλαβία: 46, Γερμανία: 171, Χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: 469 ΗΠΑ: 31, Ιταλία: 49, Κύπρος: 75, Αγγλία: 161, Ολλανδία: 49, Πολωνία: 155, Ρουμανία: 334,Πρώην Τσεχοσλοβακία: 30.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ως προς το ύψος των επιδομάτων και τις προϋποθέσεις, υπενθυμίζει ότι μέσω του ΟΓΑ χορηγείται το επίδομα τρίτου παιδιού ύψους 177 ευρώ μηνιαίως, το πολυτεκνικό επίδομα ύψους 44 ευρώ μηνιαίως, για κάθε παιδί και την ισόβια πολυτεκνική σύνταξη ύψους 102 ευρώ μηνιαίως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των παραπάνω επιδομάτων είναι οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή διαμονή στην Ελλάδα και τα ανήλικα τέκνα τους να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αριστοτελης08/12/201209:22

Ο Αλβανος και καθε αλλοδαπος ειναι καλος οταν δουλευει τζαμπα και ανασφαλιστος (οχι φυσικα απο επλογη του) για τον Ελληνα ? σε δουλιες που ο δικος μας ουτε καταδεχεται να παει, αναζητωντας μια ζεστη, ησυχη, βολεμενη, μονιμη και καλοπληρωμενη θεσουλα στο Δημοσιο απο την οποια στη συνεχεια καμωνεται οτι ειναι μαγκας τσιφτης και καραμπουζουκλης? Κυριοι, δεν πληρωνει μονο ο χιλιοταλαιπωρημενος Ελληνας σ αυτο το τοπο , πληρωνει και καθε σκληρα εργαζομενος και (αδικα και αντισυναγματικα) κακοπληρωμενος αλλοδαπος με τον ιδρωτα του, προσφεροντας, ακομα και οταν δεν του καταβαλουν (κακως) ασφαλιστικες εισφορες για να τους ερθει ακομα πιο φθηνα. Συμμετεχει, περαν της εργασιας του ,με τον ΦΠΑ, ειδικους φορους, τελη, παραβολα, κλπ που καθημερινα υποχρεουται να καταβαλει με την καταναλωση. Αλλα κι αν ακομα, λογω αδυναμιας, δεν εργαζεται, δεν θα πρεπει τα ανηλικα παιδια του να απολαμβανουν ενα ελαχιστο οικονομικης βοηθειας και ιατροφαρμακετικης περιθαλψης ωστε να επιβιωσουν ? Τι θα προδοκουσες εσυ απο μια κοινωνια εαν βρισκοσουν ποτε στη θεση του? (μιλαω παντα για νομιμα διαμενοντες αλλοδαπους).Κι εδω μιλαμε για καποιο μικρο οικονομικο χρηματικο οικγενειακο βοηθημα και οχι για διορισμο στη ΚΥΠ. . Τα παιδια των Ελληνων μεταναστων εργαζομενων στη Γερμανια και αλλες χωρες ,δεν θα επρεπε να εχουν τα ιδια δικαιωματα επιδοματων με τα υπολοιπα των ντοπιων εργαζομενων?,

Απάντηση
ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ !07/12/201209:42

ΕΠΙΔΟΜΑ 3ΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 177ΕΥΡΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 100ΕΥΡΩ, ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΓΕΜΑΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Η Χ.Α. ΕΦΤΑΣΕ 8 % !

Απάντηση
ΚΚ07/12/201209:40

Τώρα εξηγείται γιατί όποτε πάω στα LIDL είναι γεμάτα από Αλβανίδες με 3-4 κουτσούβελα η κάθε μια που ψωνίζουν μανιωδώς και γεμίζουν τα καρότσια τους μέχρι επάνω!!! ΠΛΗΡΩΝΕ Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ!

Απάντηση
υπερ-φορολογούμενος07/12/201209:35

Πληρώστε μ@λ@κες Έλληνες εισφορές και π@π@ριές για να παίρνουν αλβανοί και γυφτορομάδες επιδόματα που τα κόβουν από εσάς. Και πολύ σωστά τους βάζουν δεκαετή παραμονή αλλά θα έπρεπε και είναι και Έλληνες πολίτες τα παιδία και όλοι οι γονείς και να έχουν πάει στρατό για να παίρνουν το επίδομα. Και φυσικά την ελληνική υπηκοότητα δεν θα την παίρνουν με τίποτε αν απαιτείται άριστη γνώση ελληνικών και αρχάιων ελληνικών, έκθεση επιπέδου πανελληνίων, ιστορία και νέα ελληνική λογοτεχνία. Κράτος είναι, αυτό καθορίζει τους κανόνες και σε όποιον αρέσει. Ας γίνουμε και λίγο σκληροί με όλους αυτούς που μας κουβαλήθηκαν εδώ. Δεν τους καλέσαμε, αυτοί ήρθαν μόνοι τους. Ας τους κάνουμε την ζωή δύσκολη. Μειώνονται τα επιδόματα για τους Έλληνες βάσει εισοδήματος (σωστό σε πάρα πολλές περιπτώσεις) για να παίρνουν επιδόματα οι λαθραίοι. Εμένα στην Γερμανία με τέσσερα παιδιά παρόλο που έχω κάνει την αίτηση για επίδομα τέκνων η υπηρεσία το ψάχνει ένα χρόνο για να μην μου το δώσει, γιατί έχω ακίνητα σε χώρα της ΕΕ και τέτοια, και τους δικαιολογώ απόλυτα. Μας κόψανε και από πέρισι το πολυτεκνικό στην Ελλάδα για να το δίνουν στους αλβανούς, οπότε και εμείς πολύ καλά κάναμε. Παραιτήθηκε η γυναίκα μου από το δημόσιο νοσοκομείο, έκλεισα εγώ τα βιβλία μου ως μηχανικός και έξω, Λιγότεροι φόροι, λιγότερες εισφορές, καλύτερο κράτος και με κοιτάνε ως πολίτη και όχι ως αγελάδα για άρμεγμα. Ποίος έχασε; σίγουρα όχι εγώ. Ας με σεβόταν το κράτος να το σεβαστώ και εγώ. Αρκετά το τάισα τόσα χρόνια. Πλήρωνα ΙΚΑ 5 χρόνια 90 ευρώ τον μήνα και όταν ήρθε η ώρα να πληρωθώ για 5 ημέρες που ήμουν κρυωμένος μου δώσανε 60 ευρώ για απώλεια εισοδήματος!!! Μπράβο ρε. Οπότε ποσώς με ενδιαφέρει αν έχει πλέον να πληρώσει συντάξεις σε αλβανούς που δεν έχουν καταβάλει τίποτε σε σχέση με αυτά που παίρνουν. Να καταλάβουν όλοι ότι οι συντάξεις και γενικά οι παροχές δεν υπολογίζονται μόνο με τα χρόνια ασφάλισης αλλά και με το σύνολο των εισφορών που έχει δώσει ο εργαζόμενος και ο εργοδότης για τον εργαζόμενο. Με αυτή στην λογική σύνταξη στους άλβανούς και λοιπούς λαμογιομετανάστες 0. Να πάνε στις κολοχώρες τους να πάρουν 30 ευρω τον μήνα. Εδώ ο τζάμπας πέθανε. Και πολύ το χαίρομαι που πλέον την Ελλάδα δεν την δανείζει κανείς για να πληρώνει μαϊμούδες συντάξεις και επιδόματα σε αλλοδαπούς. Μακάρι να να το είχαν κάνει από 30 χρόνια πριν. Ούστ. Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσουμε. Ο μόνος ρατσισμός στην Ελλάδα είναι αυτός κατά των Ελλήνων.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία