Εξειδικευμένα, αξιόπιστα και αποδοτικά μέτρα θέλει η Τρόικα

Εξειδικευμένα, αξιόπιστα και αποδοτικά μέτρα θέλει η Τρόικα

Δεν ικανοποιήθηκαν σε πρώτη φάση από τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που παρουσίασε η κυβέρνηση, αλλά αισιοδοξούν για το τελικό «πακέτο» – Την Κυριακή νέα συνάντηση με Στουρνάρα – Στόχος της κυβέρνησης να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στις Σέρρες
Εξειδικευμένα, αξιόπιστα και αποδοτικά μέτρα θέλει η Τρόικα
Ανεπαρκή θεωρεί τα μέτρα και τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση, αμφισβητώντας την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα των μέτρων  που τα αρμόδια υπουργεία υπολογίζουν.

Παρόλα αυτά οι ελεγκτές εμφανίζονται περισσότερο «χαλαροί» και αισιόδοξοι παρά ποτέ, δείχνοντας δημοσίως με λέξεις και με εκφράσεις την εμπιστοσύνη τους πως παρά τη χρονοτριβή που σημειώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, τα μέτρα των 11,5 δισ. θα είναι τελικώς έτοιμα για να ανακοινωθούν πριν την τελική έκθεσή τους για την επόμενη δόση στα μέσα Σεπτεμβρίου. Με τα δεδομένα αυτά, τα μέτρα θα ανακοινωθούν πιθανότατα το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου και η δόση θα φτάσει αρχές Οκτωβρίου.

Μετά τη δίωρη συνάντηση χθες του υπουργού Οικονομικών Γιάννη  Στουρνάρα με την Τρόικα, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ αναχώρησαν εμφανώς ικανοποιημένοι. «Excellent! Good meeting» σχολίασε ο Πολ Τόμσεν, ενώ, ερωτηθείς πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ο Ματίας Μορς απάντησε: «still few days more...».

Την Κυριακή το πρωί πάντως αναμένεται να γίνει η τελική συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα οι ελεγκτές. Τις επόμενες τρεις μέρες επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν τις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση και να δώσουν το «πράσινο φως» ή να καταθέσουν τις αντιρρήσεις και τις οδηγίες τους, ώστε να τα βρουν όλα έτοιμα όταν επιστρέψουν στα τέλη Αυγούστου. Όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας που μετείχε στις συσκέψεις, το οριστικό πακέτο θα ανακοινωθεί και επισήμως πριν από την ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Ουσιαστικά όλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης και οι «κόκκινες γραμμές» φαίνεται να έχουν σχεδόν ξεθωριάσει.
Κλείσιμο

Πάντως η κυβέρνηση παρουσίασε τα δημοσιονομικά αντίμετρα για να αποφευχθούν η μείωση στα ειδικά μισθολόγια και στην εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων αλλά και για να πληρωθούν σε 10 δόσεις οι φόροι εισοδήματος. Η Τρόικα όμως επιφυλάχθηκε να απαντήσει και το θέμα μένει σε εκκρεμότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης