Μικτά πρόσημα στις αγορές Ασίας και Ειρηνικού

Μικτά πρόσημα στις αγορές Ασίας και Ειρηνικού

Με φόντο το κλείσιμο των εργοστασίων της Toyota για 11 μέρες και την πτώση του ευρώ σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific συνέχισε, έστω και με οριακή άνοδο, το θετικό σερί του. Συνολικά, πάντως, τα πρόσημα στους δείκτες των χρηματιστηρίων Ασίας και Ειρηνικού ήταν μικτά, με οριακά κέρδη στο Τόκιο και άνοδο της τάξης του 1,5% σο Σίδνεϊ, αλλά και με μικρή πτώση στη Σιγκαπούρη και στο Χο

Aσία : Γκρεμίστηκαν οι αγορές, σε υψηλό 13 ετών το γεν

Με φόντο το κλείσιμο των εργοστασίων της Toyota για 11 μέρες και την πτώση του ευρώ σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific συνέχισε, έστω και με οριακή άνοδο, το θετικό σερί του. Συνολικά, πάντως, τα πρόσημα στους δείκτες των χρηματιστηρίων Ασίας και Ειρηνικού ήταν μικτά, με οριακά κέρδη στο Τόκιο και άνοδο της τάξης του 1,5% σο Σίδνεϊ, αλλά και με μικρή πτώση στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ.

Το κλίμα στις αγορές αναμφισβήτητα επηρεάστηκε από την πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με την General Motors να ανακοινώνει την χαμηλότερη επίδοση της τελευταίας 50ετίας.

Ωστόσο, η πτώση του ευρώ κάτω από τα 1,3550 δολάρια, που ευνοεί την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών προϊόντων, και οι ενδείξεις για χαμηλότερο πληθωρισμό, εξέλιξη που ευνοεί την μείωση επιτοκίων, έχουν οδηγήσει υψηλότερα τα συμβόλαια στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης