Στάσις εμπορίου στη νέα χρονιά…

Στάσις εμπορίου στη νέα χρονιά…

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δυσοίωνες προβλέψεις αναφορικά με το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδος, επ’ αφορμή της οικονομικής κρίσης και των αναταράξεων που αυτή φέρνει πλέον και στη χώρα μας.

Στο παραπάνω πλαίσιο δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο οποίος προβλέπει, ότι υπάρχει ο κίνδυνος μία στις τρεις επιχειρήσεις να μην μπορεί να αντα

Σαν να μην έγιναν ποτέ οι εκπτώσεις…

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δυσοίωνες προβλέψεις αναφορικά με το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδος, επ’ αφορμή της οικονομικής κρίσης και των αναταράξεων που αυτή φέρνει πλέον και στη χώρα μας.

Στο παραπάνω πλαίσιο δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο οποίος προβλέπει, ότι υπάρχει ο κίνδυνος μία στις τρεις επιχειρήσεις να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και μια στις δυο να καθυστερήσει τις πληρωμές της (επιταγές, ΦΠΑ, φόρους, μισθοί, εισφορές, δάνεια) μέσα στο τρέχον έτος που μόλις ξεκίνησε.

Πρόκειται εξ άλλου για επισήμανση που έχει γίνει όχι μόνο για τις ΜΜΕ αλλά και για μεγαλύτερες επιχειρήσεις αφού οι φόβοι για νέους κραδασμούς είναι ορατοί.

Κλείσιμο

Σε πρόσφατη παρέμβασή του μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δεν είναι τυχαίο πως επανέφερε στο προσκήνιο την πρότασή του για μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων ως προς τον τρόπο και τις ημέρες εργασίας, καθώς μετρήσεις του φορέα που εκπροσωπεί δείχνουν ήδη το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε.

Κάπως έτσι, δεν είναι τυχαία η επισήμανση του κ. Κορκίδη, στην διάρκεια της ομιλίας του κατά την κοπή της πίτας του συλλόγου πως κατά της διάρκειας της κρίσης, θα αλλάξουν πολλά και ίσως ένας νέος επιχειρηματικός χάρτης σχεδιαστεί.

Ο ίδιος κάλεσε τους εμπόρους να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν μέχρι τελευταίου ευρώ όλες τις επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις, εγγυοδοτήσεις, να απορροφήσουν προγράμματα και κοινοτικά κονδύλια που αφορούν το εμπόριο, για να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν.

Τόνισε, δε, και τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να απλοποιήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να επιταχύνουν την εκταμίευση.

Μάλιστα αναφερόμενος στις προτάσεις Μίχαλου, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι αυτές εντάσσονται στη «μετάλλαξη» της οικονομικής κρίσης σε κοινωνική, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τα όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης