Έρχεται …«ευρωχαστούκι» για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Έρχεται …«ευρωχαστούκι» για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο επιχειρηματίας Γ.Φλωράς, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενόγλωσσων βιβλίων, κατήγγειλε την «τεράστια καθυστέρηση που επιδεικνύει η Ανεξάρτητη Αρχή» στην εξέταση των υποθέσεων που της καταγγέλλονται. Οπως τονίζει στο protothema.gr ο ίδιος ο επιχειρηματίας, η ενέργειά του αποτελεί ένα ύστατο μέσο διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τη δυσλειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ειδικότερα για την αδράνεια που τη χαρακτηρίζει σε μια σει

Έρχεται …«ευρωχαστούκι» για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο επιχειρηματίας Γ.Φλωράς, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενόγλωσσων βιβλίων, κατήγγειλε την «τεράστια καθυστέρηση που επιδεικνύει η Ανεξάρτητη Αρχή» στην εξέταση των υποθέσεων που της καταγγέλλονται. Οπως τονίζει στο protothema.gr ο ίδιος ο επιχειρηματίας, η ενέργειά του αποτελεί ένα ύστατο μέσο διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τη δυσλειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ειδικότερα για την αδράνεια που τη χαρακτηρίζει σε μια σειρά από σημαντικές αγορές όπως αυτή των ξενόγλωσσων βιβλίων.

Σε περίπτωση που η προσφυγή του κ. Φλωρά βρει πρόσφορο έδαφος φαίνεται να ανοίγει ένα σημαντικό νέο ζήτημα, καθώς πολλές ακόμη επιχειρήσεις που έχουν καταφύγει για να βρουν το δίκιο στις υποθέσεις τους και η απόδοση δικαιοσύνης αργοπορεί, μπορεί να κινηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκηνικό παρέμβασης στην αγορά
Πάντως με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια, ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ζησιμόπουλος ετοιμάζεται να προχωρήσει μια σειρά εκκρεμών υποθέσεων. Πολύ κοντά φαίνεται να είναι η συζήτηση για την υπόθεση των τσιμέντων, ενώ πηγές αναφέρουν πως τα καλλυντικά θα εξεταστούν μέσα στο επόμενο διάστημα κι ενδεχομένως πριν από την άνοιξη. Ωστόσο, σκηνικό καταγγελιών στήνεται και σε ό,τι αφορά τον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, αφού δημοσιεύματα ενέπλεκαν λανθασμένα τον φορέα σύγκλισης μεταξύ βιομηχανίας και λιανεμπορίου στη διαδικασία διαλόγου με το υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του φορέα κ. Μιχάλης Φανδρίδης, «ούτε ρόλος ούτε έργο του φορέα είναι να εμπλακεί στον δημόσιο διάλογο καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης