Έρχονται οι … νέοι Ωνάσηδες

Έρχονται οι … νέοι Ωνάσηδες

Το κενό που δημιουργούν οι μεγάλες… αναταράξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν τρία νέα επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία θα διεκδικήσουν τους επόμενους μήνες μερίδιο από τις τακτικές πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού στον χώρο των αερομεταφορών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκεται μια νέα εταιρεία με την επωνυμία «Αθηναϊκές Αερογραμμές», η οποία ετοιμάζεται εντός Φεβρουαρίου να υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για άδεια αεροπορική

Έρχονται οι … νέοι  Ωνάσηδες

Το κενό που δημιουργούν οι μεγάλες… αναταράξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν τρία νέα επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία θα διεκδικήσουν τους επόμενους μήνες μερίδιο από τις τακτικές πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού στον χώρο των αερομεταφορών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκεται μια νέα εταιρεία με την επωνυμία «Αθηναϊκές Αερογραμμές», η οποία ετοιμάζεται εντός Φεβρουαρίου να υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για άδεια αεροπορικής εκμετάλλευσης στο εσωτερικό.

Κατά πλειοψηφία, την εταιρεία θα ελέγχει μετοχικά ο επιχειρηματίας κ. Σάκης Ανδριανόπουλος, ευρύτερα γνωστός από τις δραστηριότητές του στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της εταιρείας Helesi-Περιβαλλοντική. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου από τον Νοέμβριο του 2006, ενώ διαθέτει τέσσερα εργοστάσια κατασκευής κάδων απορριμμάτων και απορριμματοφόρων σε Πάτρα,  Κομοτηνή, Πάτρα, Ιταλία και Αγγλία. Η «Αθηναϊκές Αερογραμμές» θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με 100 άτομα, με στόχο να ξεκινήσει πτήσεις εντός του φθινοπώρου, χωρίς να αποκλείεται -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες- να εκμεταλλευτεί και την αυξημένη επιβατική κίνηση του καλοκαιριού. Στόχος της εταιρείας είναι να μπει στην αγορά με τρία αεροσκάφη χωρητικότητας 50 θέσεων.

Ανάλογη πρωτοβουλία ετοιμάζεται να πάρει άλλη μία εταιρεία, με την επωνυμία «Elite Airlines». Με τη σειρά της, η εταιρεία ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα στην ΥΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει -μεταξύ άλλων- και πτήσεις μακρινών αποστάσεων εντός του 2008. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης της «Elite Airlines» θα είναι ο κ. Σπύρος Στριφτός, πρώην κυβερνήτης της «Ολυμπιακής» και προσωπικός πιλότος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αεροσκάφη τύπου Jumbo 747-400 προκειμένου να ξεκινήσει υπερατλαντικά ταξίδια.  

Με πέντε αεροσκάφη τύπου «Boeing 747» έχει  εγκαινιάσει τους τελευταίους μήνες την παρουσία της στους αιθέρες και η ιορδανικών συμφερόντων «Hellenic Imperial Airways». Η εταιρεία έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και πραγματοποιεί πτήσεις εξωτερικού (Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Αφρική), έχοντας τη βάση της στη Λιβύη. Η Imperial στελεχώνεται με προσωπικό 200 ατόμων, ενώ τρία από τα δύο αεροσκάφη της έχουν ελληνικό νηολόγιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης