«Δώστε μας» τους προμηθευτές σας …

«Δώστε μας» τους προμηθευτές σας …

Σάρκα και οστά παίρνει το πρόσφατο δημοσίευμα του www.protothema.gr, που αναφερόταν στην κυβερνητική προσπάθεια οι ίδιες οι επιχειρήσεις να συνεργασθούν με σκοπό τη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα, αλλιώς θα έχουν συνέπειες. Ηδη με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια ξεκινούν οι έλεγχοι για τις συμφωνίες βιομηχανίας – εμπορίου, την ώρα που οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής κλήθηκαν σήμερα να δηλώσουν τρία καταστήματα από τα οποία το υπουργείο θα πραγματοποιεί

«Δώστε μας» τους προμηθευτές σας …

Σάρκα και οστά παίρνει το πρόσφατο δημοσίευμα του www.protothema.gr, που αναφερόταν στην κυβερνητική προσπάθεια οι ίδιες οι επιχειρήσεις να συνεργασθούν με σκοπό τη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα, αλλιώς θα έχουν συνέπειες. Ηδη με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια ξεκινούν οι έλεγχοι για τις συμφωνίες βιομηχανίας – εμπορίου, την ώρα που οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής κλήθηκαν σήμερα να δηλώσουν τρία καταστήματα από τα οποία το υπουργείο θα πραγματοποιεί καθημερινές τιμοληψίες. Πρόκειται για το περίφημο Παρατηρητήριο Τιμών, που ξεκινά με πιο δυναμικό τρόπο την εφαρμογή και δημοσιοποίησή του.

Την ίδια ώρα κύκλοι της αγοράς αναφέρουν πως επίκειται μεγάλο κύμα διώξεων και προστίμων καθώς αγωνία των Αρχών είναι η επίδειξη με κάθε κόστος έργου. «Το ζητούμενο είναι οι έλεγχοι να γίνουν προς πάσα κατεύθυνση και να μη στοχοποιηθούν ξανά οι ίδιες και ίδιες επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της αλυσίδας Βερόπουλος, Νίκος Βερόπουλος.

Και στη μέση η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης πάντως θεωρούν πως ήλθε η ώρα της επιθετικότερης αντιμετώπισης όσων αυξάνουν τις τιμές ασύστολα. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να εξαγγελθούν σκληρά μέτρα όπως η δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων εκείνων που ανατιμούν τα είδη τους, η απελευθέρωση της πώλησης καυσίμων στα πρατήρια, οι ρυθμίσεις στην πώληση του ψωμιού κ.ά. Ταυτόχρονα, η επιτροπή Ανταγωνισμού με νέα ατζέντα θα ξεκινήσει κύμα διώξεων σε συνεργασία με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Δεν είναι τυχαία μάλιστα η δημοσιοποίηση μόλις εχθές των πρώτων αποτελεσμάτων της ανεξάρτητης αρχής για το έτος 2007, όπου επιχειρήθηκε να υπερτονιστεί ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ενας ρόλος που είχε βρεθεί στο στόχαστρο της αμφισβήτησης πριν από καιρό.

Διαφορετική εικόνα

Πάντως την ώρα που μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στον κόσμο, η Tesco, ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεών της κατά την εορταστική περίοδο, συμπαρασύροντας τον επενδυτικό δείκτη και δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, στην Ελλάδα τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Σε δηλώσεις τους στελέχη της Carrefour μετέφεραν την πλήρη ικανοποίηση για την πορεία της αγοράς ιδιαίτερα στο διάστημα της Πρωτοχρονιάς, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες αλυσίδες. Μάλιστα δεν έλειψαν τα ρεκόρ, όπως αυτό της Αφοί Βερόπουλοι, που πέτυχε το ιστορικό υψηλότερό της την παραμονή της 1ης Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης