Μπροστά σε… βουνό εξελίξεων ο όμιλος Everest

Μπροστά σε… βουνό εξελίξεων ο όμιλος Everest

Ολα μυρίζουν εξελίξεις. Ο λόγος για την αλυσίδα Everest, η οποία προγραμματίζει νέο γύρο επενδύσεων, καινούριο concept στον καφέ αλλά κι ενδεχόμενη συγχώνευση της Olympic Catering, για την οποία συζητείται ακόμα και η κοινή παρουσία στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Λίγο διάστημα μετά τη συμφωνία με τον βελγικό πολυεθνικό όμιλο της Delhaize για την προμήθεια ετοίμων γευμάτων στο εξωτερικό, η διοίκηση του ομίλου οργανώνει τα νέα της σχέδια με το βλέμμα κυρίως να είναι στραμμένο στις χρηματιστηριακές

Μπροστά σε… βουνό εξελίξεων ο όμιλος Everest

Ολα μυρίζουν εξελίξεις. Ο λόγος για την αλυσίδα Everest, η οποία προγραμματίζει νέο γύρο επενδύσεων, καινούριο concept στον καφέ αλλά κι ενδεχόμενη συγχώνευση της Olympic Catering, για την οποία συζητείται ακόμα και η κοινή παρουσία στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Λίγο διάστημα μετά τη συμφωνία με τον βελγικό πολυεθνικό όμιλο της Delhaize για την προμήθεια ετοίμων γευμάτων στο εξωτερικό, η διοίκηση του ομίλου οργανώνει τα νέα της σχέδια με το βλέμμα κυρίως να είναι στραμμένο στις χρηματιστηριακές εξελίξεις. Εξάλλου, η υποχώρηση της τιμής της μετοχής του ομίλου αποτελεί μια εξέλιξη που σύντομα θα πρέπει να ανατραπεί.

Ως πρώτος στόχος είναι η επέκταση της αλυσίδας στον χώρο των καφετεριών, αφού ο όμιλος Everest επικράτησε στον διαγωνισμό που διενήργησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου συμμετείχε με την επωνυμία Gloria Jean’s Coffees, τη γνωστή αυστραλιανή αλυσίδα καφέ, η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε 26 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το Gloria Jean’s Coffees θα λειτουργήσει στο επίπεδο των αναχωρήσεων του κεντρικού terminal του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στις αρχές Απριλίου 2008.
Η ανάπτυξη του δικτύου Gloria Jean’s Coffees, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί με εταιρικά καταστήματα και καταστήματα franchise.

Και στο βάθος συγχώνευση
Την ίδια στιγμή η εταιρεία ετοιμάζει την περαιτέρω ενεργοποίηση της συμφωνίας με τον όμιλο Delhaize, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν πως στα επόμενα βήματα αυτού του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε την πλήρη συγχώνευση των δύο εισηγμένων εταιρειών, δηλαδή της Everest και της Olympic Catering. Εταιρείες με παράλληλους ούτως ή άλλως βίους, πολλαπλές συνέργιες αλλά και υπέρογκα έξοδα, τα οποία σε μια κοινή πορεία θα μειώνονταν δραματικά.

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια συγχώνευση θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργιες και οικονομίες κλίμακος, ενώ κοινός τόπος είναι πως η πορεία των δύο σχημάτων στο ταμπλό του χρηματιστηρίου μαρτυρά την αναγκαιότητα του εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης