Κατάρρευση –7% στην οδό Αθηνών

Κατάρρευση –7% στην οδό Αθηνών

Πλήρης κατάρρευση της αγοράς μετά το μεσημέρι, καθώς οι διαχειριστές άρχισαν να φοβούνται και τις χώρες των Βαλκανίων για πιθανά προβλήματα στις οικονομίες τους. Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει έγκυρος χρηματιστής, όταν κινδυνεύει να καταρρεύσει η Ουγγαρία ως οικονομία, δημιουργούνται φόβοι για ντόμινο σε οικονομίες χωρών όπως  η Ρουμανία, όπου έχουν παρουσία οι ελληνικές τράπεζες.  Άλλωστε η πτώχευση

Κατάρρευση –7% στην οδό Αθηνών

Πλήρης κατάρρευση της αγοράς μετά το μεσημέρι, καθώς οι διαχειριστές άρχισαν να φοβούνται και τις χώρες των Βαλκανίων για πιθανά προβλήματα στις οικονομίες τους. Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει έγκυρος χρηματιστής, όταν κινδυνεύει να καταρρεύσει η Ουγγαρία ως οικονομία, δημιουργούνται φόβοι για ντόμινο σε οικονομίες χωρών όπως  η Ρουμανία, όπου έχουν παρουσία οι ελληνικές τράπεζες.  Άλλωστε η πτώχευση της Ισλανδίας και τα προβλήματα στην Ουγγαρία έχουν τρομοκρατήσει συνολικά τους Ευρωπαίους διαχειριστές.   

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 2381, 57 μονάδες σημειώνοντας απώλειες  -7,04% μετά από ένα διήμερο κερδών το οποίο σε ποσοστό ήταν , όσο και η σημερινή πτώση.

Οι πωλήσεις, όμως, μετοχών ήταν σχεδόν «τρομοκρατικές» και επειδή δεν έχει επανέλθει το short selling, ο μοναδικός λόγος για την πτώση είναι η έλλειψη βάθους στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Κλείσιμο

Δηλαδή στην πτώση λίγοι αγοραστές και στην άνοδο λίγοι πωλητές ( αυτό γινόταν και στην άνοδο από την ανάποδη πλευρά )    

Στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε η μετοχή της Intralot με πτώση –16,61%, η Alpha Bank με –12,12%, η MIG με –11,2%, η Μυτιληναίος με –8,21%, το Ταχυδρομικό με –8,50%, η Πειραιώς με –6% η ΔΕΗ με –7,80%, η Ελλάκτωρ με –8,39%., ο Τιτάνας με –10%. 

Στα 261 εκατ. ευρώ ο όγκος συναλλαγών, εκ των οποίων  3 εκατ. ευρώ ήταν σε προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.       

Με απώλειες άνω του 4% κινούνται τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ πέφτει κατά 300 μονάδες ο Dow Jones, κινδυνεύοντας να χάσει και πάλι τις 9.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης