«Κούρεμα» 60% «βλέπει» η Τρόικα

«Κούρεμα» 60% «βλέπει» η Τρόικα

Απαραίτητη η μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών αλλά και κρατική βοήθεια από τους εταίρους

«Κούρεμα» 60% «βλέπει» η Τρόικα
«Κούρεμα» μεγαλύτερο και του 50% της ονομαστικής αξίας του χρέους του ελληνικού δημοσίου θεωρεί ως αναγκαία προϋπόθεση η Τρόικα!

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg που φέρεται να έχει αντίγραφο της επίσημης έκθεσης της Τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, της έκθεσης που παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Eurogroup, η ελληνική οικονομία έχει άμεση ανάγκη από ένα haircut ακόμα και 60% στο χρέος σε συνδυασμό με την παροχή περαιτέρω «επίσημης χρηματοδότησης», δηλαδή κρατικών δανείων.

Αυτό κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση του χρέους κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2020. Χαρακτηριστικά στην περί ης ο λόγος αποστροφή της έκθεσης της  Τρόικας που αναμεταδίδει το Bloomberg αναγράφεται: "Το ελληνικός χρέος θα υποχωρήσει λίγο πάνω από το 120% του ΑΕΠ έως το 2020 με ΄haircut΄ 50%, επιτόκιο 6% και χωρίς εγγυήσεις".
Κλείσιμο

Σε κάθε περίπτωση πάντως η «μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους κρίνεται ζωτικής σημασίας», καταλήγει η έκθεση της Τρόικας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης