Επιμένει στις δηλώσεις περί παραίτησης Ρουσόπουλου ο υπουργός Εθνικής Αμύνης

Επιμένει στις δηλώσεις περί παραίτησης Ρουσόπουλου ο υπουργός Εθνικής Αμύνης

Σε πόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως που απειλεί να διχάσει το κόμμα εξελίσσεται η ανοικτή πλέον αντιπαράθεση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βαγγέλη Μειμαράκη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Οι δύο άσπονδοι εσωκομματικοί εχθροί στην ουσία παίζουν τα ρέστα τους. Ο κ. Μειμαράκης βλέποντας ότι ο κ. Ρουσόπουλος κάνει παρασκηνιακές κινήσεις για να πετύχει μία νέα συμφωνία με τα Μέσα Ενημέρωσης χτύπησε ανοικτά με τ

Επιμένει στις δηλώσεις περί παραίτησης Ρουσόπουλου ο υπουργός Εθνικής Αμύνης

Σε πόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως που απειλεί να διχάσει το κόμμα εξελίσσεται η ανοικτή πλέον αντιπαράθεση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βαγγέλη Μειμαράκη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Οι δύο άσπονδοι εσωκομματικοί εχθροί στην ουσία παίζουν τα ρέστα τους. Ο κ. Μειμαράκης βλέποντας ότι ο κ. Ρουσόπουλος κάνει παρασκηνιακές κινήσεις για να πετύχει μία νέα συμφωνία με τα Μέσα Ενημέρωσης χτύπησε ανοικτά με την συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ζητώντας την απομάκρυνσή του κυβερνητικού εκπροσώπου και πρότεινε ανασχηματισμό. Εν των μεταξύ την παραίτηση Ρουσόπουλου ζήτησε απερίφραστα και ο πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος. Ο κ. Μειμαράκης όμως εκφράζει την συνείδηση της παράταξης και είναι σαρξ εκ της σαρκός της. Από την πλευρά του κ. Ρουσόπουλος αρνείται να ακούσει τις φωνές των βουλευτών και των υπουργών που του ζητούν να φύγει. Θεωρεί ότι ο θόρυβος αργά ή γρήγορα θα κοπάσει με την βοήθεια του συστήματος που έχει οικοδομήσει στα Μέσα Ενημέρωσης και ότι ο ίδιος θα διασωθεί. Ο κ. Καραμανλής προς το παρόν κρατά θέση ουδέτερου παρατηρητή προκαλώντας την αγανάκτηση των βουλευτών που του ζητούν πρωτοβουλίες. Έτσι όμως η αντιπαράθεση μεταφέρεται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Παρασκευή. Είναι σαφές ότι αν ο κ. Μειμαράκης επιμείνει στις απόψεις του και τοποθετηθεί αναλόγως στην συνεδρίαση θα διχαστεί η κομματική βάση η οποία ναι μεν είναι πάντα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν συμπάθησε ποτέ τον κ. Ρουσόπουλο που τον θεωρεί ξένο σώμα.  Αν ο κ. Καραμανλής ρίξει το γάντι στους διαφωνούντες και τους βάλλει το δίλημμα «η σταματάτε τις διαφωνίες ή με ρίχνετε» όπως διαρρέει το σύστημα Ρουσόπουλου πιθανώς θα κερδίσει προσωρινά αλλά θα έχει δημιουργήσει ψυχικό ρήγμα με την κομματική του βάση.

Η αντιπαράθεση Μειμαράκη Ρουσόπουλου οξύνθηκε με τις δηλώσεις που έκαναν την Τρίτη. Μετά την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο κ. Μειμαράκης επέμεινε στις απόψεις που είχε εκφράσει στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση στον κ. Ρουσόπουλο προκειμένου να μην αναλώνει το προσωπικό κεφάλαιο του κ. Καραμανλή για να καλύπτει τα δικά του λάθη. «Μέχρι να ληφθούν, οι αποφάσεις μπορούμε να καταθέτουμε προτάσεις και με βάση την αρχή της πλειοψηφίας να πειθαρχούμε»  είπε. Για τις περαιτέρω εξελίξεις ο κ. Μειμαράκης παρέπεμψε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Παρασκευή:     «Στην Κεντρική Επιτροπή, λοιπόν, οφείλουμε όλοι να τοποθετηθούμε, να ξεκαθαρίσει το θέμα και να γίνει από εκεί μια αρχή της χειμερινής περιόδου που να είναι ορατή προς τον πολίτη, αλλά να είναι ορατή και η αλληλεγγύη στην κυβερνητική πολιτική και η προσπάθεια, ώστε οι ατομικές συμπεριφορές να μην στενοχωρούν κανέναν και ταυτόχρονα να μπορούμε να υλοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα» συμπλήρωσε. Οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν κλίμα ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ. Μειμαράκης δεν έχει χάσει τα ερείσματά του και έχει πιστούς κομματικούς φίλους.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στις δηλώσεις Μειμαράκη αναφέρθηκε για πρώτη φορά και ο κ. Ρουσόπουλος παραβιάζοντας την πάγια τακτική του να μην σχολιάζει συναδέλφους του:   Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία δίκαιου ή άδικου,  απάντησε σε ερώτηση αν έχει δίκιο ο ίδιος ή ο Β.Μεϊμαράκης που ζητά τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσεων.
Πρόσθεσε πως κάθε στέλεχος της κυβέρνησης καταθέτει τις δικές του προτάσεις κι ανέφερε πως η επικοινωνιακή ομάδα συνεδριάζει κάθε πρωί στις 08.30 στο Ζάππειο με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των υπουργείων.
Σε ερώτηση για την κριτική του κ. Β. Μεϊμαράκη για την επικοινωνιακή πολιτική, ο κ.Ρουσόπουλος απάντησε πως δεν παρακολούθησε τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού ?μυνας και δεν γνωρίζει ακριβώς όσα είπε.

Και πρόβλημα Κεφαλογιάννη

Σαν να μην φθάνουν αυτά στον κ. Καραμανλή ήλθε και η καταδικαστική απόφαση για τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη να επιδεινώσει το εσωκομματικό κλίμα. Η καταδίκη του από το πρωτοδικείο για υπόθαλψη εμπόρου ναρκωτικών έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του CNN το οποίο επισημαίνει ότι  έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά σκανδάλων που πνίγουν την κυβέρνηση. Από το Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι «ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης δεν θα ασκεί πλέον καθήκοντα ατύπου συμβούλου του Πρωθυπουργού, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης της Δικαιοσύνης και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο». Η ανακοίνωση προκάλεσε μειδιάματα καθώς μόλις πριν από μερικούς μήνες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Βαγγέλης Αντώναρος είχε πει στο πρες ρουμ ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης αφού ο κ. Κεφαλογιάννης δεν έχει καμία θέση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης