Ευρω-πρωτιά της Intralot στις ΗΠΑ

Ευρω-πρωτιά της Intralot στις ΗΠΑ

Τα έσοδα από τις πέντε λοταρίες (προμήθειες συν άλλες αμοιβές) ανέρχονται σε 250 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πολυεθνική διαχειρίζεται τις λοταρίες σε Νεμπράσκα, Nέο Μεξικό, Αϊντάχο και Mοντάνα, ενώ την Τρίτη ανέλαβε και τη λοταρία στη Νότια Καρολίνα.

Η ανάληψη, όμως, της διαχείρισης των λοταριών είναι ο προπομπός για τα μεγαλύτερα συμβόλαια (Ιλινόις, Φλόριντα), τα οποία απαιτούν άριστη χρηματοοικονομική διάρθρωση και πιστοληπτική ικαν

Ευρω-πρωτιά της Intralot στις ΗΠΑ

Τα έσοδα από τις πέντε λοταρίες (προμήθειες συν άλλες αμοιβές) ανέρχονται σε 250 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πολυεθνική διαχειρίζεται τις λοταρίες σε Νεμπράσκα, Nέο Μεξικό, Αϊντάχο και Mοντάνα, ενώ την Τρίτη ανέλαβε και τη λοταρία στη Νότια Καρολίνα.

Η ανάληψη, όμως, της διαχείρισης των λοταριών είναι ο προπομπός για τα μεγαλύτερα συμβόλαια (Ιλινόις, Φλόριντα), τα οποία απαιτούν άριστη χρηματοοικονομική διάρθρωση και πιστοληπτική ικανότητα.

Η ελληνική εταιρεία, όμως, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Κέρδισε «ονόματα»…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία ανάληψη του διαγωνισμού στη Νότια Καρολίνα έγινε σε βάρος του ανταγωνισμού (Scientific Games και Lottomatica), οι οποίες συνεχίζουν να χάνουν έδαφος σε μια αγορά που θεωρείται ως το «γήπεδό» τους. Η μεν Scientific Games είναι αμερικανική εταιρεία, ενώ η Lottomatica λειτουργεί με την αμερικανική θυγατρική, την Gtech, η οποία είχε διεκδικήσει τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ.

Ποιο όμως είναι το έργο που οι ανταγωνίστριες εταιρείες θεωρούν ως «μικρό»; Ύστερα από την ανάληψη της λοταρίας στη Νότια Καρολίνα, η Intralot θα λάβει ως προμήθεια 67 εκατ. δολάρια για τη διαχείριση της λοταρίας, αλλά και για την εγκατάσταση 1.800 τερματικών με διεθνή διαγωνισμό.

Το έργο, που αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά της INTRALOT στην Αμερική, αφορά στην παροχή του ολοκληρωμένου online συστήματος διαχείρισης παιχνιδιών LOTOS και στην προμήθεια των νέων πολυδύναμων τερματικών μικρού μεγέθους, microLOT.

Πιο συγκεκριμένα, η INTRALOT θα εγκαταστήσει αρχικά 3.800 τερματικά CORONIS microLOT σε αντίστοιχα σημεία πώλησης τυχερών παιχνιδιών στην Πολιτεία, μαζί με 1.800 ελεγκτές δελτίων (ticket checkers), καθώς και LCD οθόνες πελάτη και οθόνες απεικόνισης αποτελεσμάτων και διαφημιστικών μηνυμάτων.

 

Κλείσιμο

Κορυφαία λοταρία

 

Η λοταρία της Νότιας Καρολίνας ιδρύθηκε το 2002, κατατάσσεται σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στη 14η θέση στις ΗΠΑ βάσει των συνολικών πωλήσεών της και στην 18η θέση σε κατά κεφαλήν πωλήσεις παγκοσμίως. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της λοταρίας, καταλαμβάνει τη 10η θέση ανάμεσα σε όλες τις αμερικανικές λοταρίες όσον αφορά τα ποσά που επιστράφηκαν στους πολίτες της μέσω κοινωφελών δράσεων για το 2006, συνεισφέροντας στην Πολιτεία πόρους για κοινωφελείς εκπαιδευτικούς σκοπούς που ανέρχονται στα $1,4 δισ. δολάρια.

Σχετικά με την ανάληψη του νέου διαγωνισμού, ο διευθύνων σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: «Το νέο αυτό έργο που μας εμπιστεύτηκε η Λοταρία της Νότιας Καρολίνας αποτελεί την πιο εύγλωττη απόδειξη της επάρκειας της INTRALOT, τόσο από άποψη τεχνολογικών λύσεων όσο και ανταγωνιστικότητας τιμών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που προσθέτουμε τη συγκεκριμένη λοταρία στο πελατολόγιό μας, καθώς πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ανερχόμενο και δυναμικό Οργανισμό, με απρόσκοπτα ανοδική πορεία. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα είναι αμοιβαία επωφελής, προσθέτοντας αξία στην κοινωνία της Νότιας Καρολίνας, αλλά και στην INTRALOT».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης