Το… προδιαγεγραμμένο τέλος του Cayne

Το… προδιαγεγραμμένο τέλος του Cayne

Ο κύριος Jimmy Cayne, διευθύνων σύμβουλος της Bear Stearns, του γνωστού χρηματοπιστωτικού οίκου της Wall Street από τον οποίο ξεκίνησε το πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης την απόφασή του να παραιτηθεί από το τιμόνι της τράπεζας. Γινόταν έτσι ακόμα ένα θύμα της λαίλαπας των subprime δανείων, των επισφαλών στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης που ευθύνονται για τη μεγαλύτερη... «ανθρωποθυσία» σε επίπεδο ηγετικών στελεχών στην α

Το… προδιαγεγραμμένο τέλος του Cayne

Ο κύριος Jimmy Cayne, διευθύνων σύμβουλος της Bear Stearns, του γνωστού χρηματοπιστωτικού οίκου της Wall Street από τον οποίο ξεκίνησε το πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης την απόφασή του να παραιτηθεί από το τιμόνι της τράπεζας. Γινόταν έτσι ακόμα ένα θύμα της λαίλαπας των subprime δανείων, των επισφαλών στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης που ευθύνονται για τη μεγαλύτερη... «ανθρωποθυσία» σε επίπεδο ηγετικών στελεχών στην αμερικανική τραπεζική αγορά από την εποχή του μεγάλου κραχ του ’29!

Διάδοχος του κυρίου Cayne στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετείται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Alan Schwartz. Ο κύριος Cayne ανακοινώθηκε πως θα παραμείνει στη διοίκηση της Bear Stearns ως μη εκτελεστικό μέλος. Ισως και για να μπορεί να απολαμβάνει χωρίς άλλες υποχρεώσεις τα αγαπημένα του σπορ και τα δυσθεώρητου μεγέθους πούρα που τόσο αγαπάει. Και, παρεμπιπτόντως, για να μη χρειαστεί να εκταμιεύσει τώρα η τράπεζα τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που θα κοστίσει η συνολική αποζημίωσή του...

Ο Jimmy Cayne ανήκει από χθες στη μικρή αλλά εξαιρετικά «ακριβή» (από πλευράς κόστους αποζημίωσής τους) λίστα των πάλαι ποτέ κραταιών στελεχών της Wall Street, τα κεφάλια των οποίων «έπεσαν» ακριβώς λόγω της υπερβολικής έκθεσης των οίκων τους στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ και την κρίση που ζημίωσε με δισεκατομμύρια δολάρια τα ταμεία όλων σχεδόν των αμερικανικών τραπεζών. Τα πλέον επιφανή των υπολοίπων μελών αυτής της λίστας είναι οι κύριοι: Peter Wuffli της UBS, Chuck Prince της Citigroup και Stan O’Neal της Merrill Lynch.

Υ.Γ.: Η Bear Stearns μόλις τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε πως η συνολική ζημία που υπέστη από τις διαγραφές επισφαλών στεγαστικών δανείων που είχε χορηγήσει υπερέβαινε τα 850 εκατομμύρια δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του έτους και συνολικά τα 1,9 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση!

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης