PROTOTHEMA

Οικονομία

Κάποιοι ξεφόρτωσαν…

Η υπερβολή διορθώθηκε με πτώση 4,8% στο ΧΑ

Η υπερβολή διορθώθηκε με πτώση 4,8% στο ΧΑ

Ο μεγαλύτερος τζίρος του μήνα με 126 εκατ. ευρώ

Η αγορά το πρωί έδωσε την ευκαιρία να βγουν οι επενδυτές από το χθεσινό «τραίνο» του ιστορικού ανοδικού ράλι, και πραγματοποίησε τον υψηλότερο τζίρο του μήνα, περί τα 126 εκατ. ευρώ.

Με τον υψηλό τζίρο άφησε πάλι αμφιβολίες στους συμμετέχοντες για επιστροφή στην μίζερη πτωτική τάση, ωστόσο δεν θα ήταν λογικό να συνεχίσει τα κέρδη, μετά από άνοδο 30% στις τραπεζικές μετοχές. Η υπερβολή  ως ένα βαθμό διορθώθηκε, αν και η αγορά παραμένει υπερπουλημένη επί 22 μήνες λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος.         

Εξάλλου, ένα τραπεζικό deal δεν αρκεί για να αλλάξει το συσσωρευμένο κλίμα, αλλά αποτελεί μια καλή αρχή για να επανεκκινηθεί η οικονομία.     

Ο Γενικός Δείκτης λοιπόν σημείωσε άνοδο έως και 2,4% αρχικά, αλλά αργότερα άρχισαν οι ρευστοποιήσεις καθώς οι περισσότεροι επενδυτές καιροφυλακτούσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Τελικώς, η αγορά έκλεισε στις 958,12 μονάδες καταγράφοντας πτώση 4,82%.

Στα 3,37 ευρώ η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στις δημοπρασίες με πτώση 6,13% ( πριν τις δημοπρασίες η πτώση ήταν 3,90% )

Κέρδη 1,62% για την Alpha Bank – η οποία ευνοήθηκε και από την σχέση ανταλλαγής με την Eurobank. Η τελευταία έχασε 13,8% ενώ η Τράπεζα Κύπρου έχασε 19,3%. Ρευστοποιήσεις και στην Μarfin Popular με 10,8% και στην ΜIG με 12,82%.
Κέρδη 5,56% για την Τράπεζα Πειραιώς και 4,41% για το Ταχυδρομικό, δυο τραπεζικές μετοχές που σημείωσαν κέρδη ύστερα από την συμφωνία Alpha – Εurobank. Κέρδη 1,68% και για την Folli- Follie.

Ρευστοποιήσεις και στην Μυτιληναίος με πτώση 10,4% - μετά την έντονη χθεσινή άνοδο. Πτώση 8,8% για την ΔΕΗ – ύστερα και από τα αποτελέσματα στα οποία αποτυπώθηκε πτώση 62% στα κέρδη.

Στα 126 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος , έναντι 86,7 εκατ. ευρώ της χθεσινής συνεδρίασης.                       
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Aγύριγο κεφάλι30/08/201118:40

Αναπάντητο χρονοδιάγραμμα, του ΧΑΑ, χθες: 1)Τον ΚΛΕΙΣΙΜΟ του deal, ήταν γνωστό εδώ και μία εβδομάδα, όπως ΠΑΝΤΑ σε ΛΙΓΟΥΣ , όμως ΚΑΙ σε κυβερνητικούς, διότι πάντα ερευνώνται σε αυτά-τα μεγάλα- και οι εθνικές παράμετροι. 2) Ανοίγει χθές το ΧΑΑ και μετά από λίγη ώρα και όχι εξ αρχής, αφού από την Κυριακή το απόγευμα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είχε δημοσιεύσει την είδηση- διατάσσεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο κρισίμων τραπεζικών μετοχών-οπότε λίγες ακόμη πράξεις πρόλαβαν και έγιναν πολύ κοντά στις τιμές κλεισίματος της Παρασκευής, 3) Και ενώ οι ανακοινώσεις των ιθυνόντων του deal θα γινόντουσαν χθές το μεσημέρι και φυσικώ τω λόγω να είχε και μία διάρκεια χρόνου αυτό, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ να ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις, ούτε να τις εκτιμήσει ο οικονομικός τύπος με τους ειδικούς που διαθέτει ούτως ώστε να τοποθετηθούν ανάλογα την ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ δηλ. σήμερα οι μικροεπενδυτές, αλλά διατάσσεται περιέργως, για χθες, η άρση της αναστολής των διαπραγμάτευσης. Οπότε οι δύο μετοχές τις 14:30 χθες καθώς και η ΕΤΕ εκτοξεύθηκαν στο συν (+) 30% έναντι της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.Ούτω," κατά τον ρουν των γεγονότων", ένας π.χ που το ήξερε, τα περί του κονσόρτσιουμ την Παρασκευή και αγόρασε (τις δύο) μετοχές αξίας 1.000.000 Ευρώ, το Μεσημέρι , μετά τις 14:30 της Δευτέρας, τις πούλησε 1.300.000 Ευρώ. Κέρδισε δηλαδή ακόπως και αισίως μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, 300.000 Ευρώ, ο άνθρωπος. ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ! ΛΕΦΤΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ, Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ! Έτσι, για την ιστορία τα γράφω, εγώ, αυτά!

Απάντηση
Αγύριγο κεφάλι30/08/201118:04

'Οταν πέφτει, το λέμε, με επιείκεια γιά τα αυτιά,... "διόρθωση"! Όπως όταν πεθαίνει κάποιος, ο ιατρός στους συγγενείς, που πριν παριστάνει ότι ακροάται με τα ακουστικά- ενώ, ως έμπειρος, έχει δει τον θάνατο μία ώρα μακριά,- λέει, " ο άνθρωπος...έφυγε"! Τι μας λές; Μωρέ! Σαν δεν το βλέπαμε και εμείς, αφού δεν έκανες τίποτα, μη όντας από πάνω του, μήπως και τον σώσεις. Το ...ξύδι, το λέμε γλυκάδι!... (Υποκριτές. Μη ρεαλιστές. Παραμυθατζήδες. Μας αρέσει, πάντα, να μας χαϊδεύουν τα αυτιά. Να μας λένε, ψεύτικα καλά λόγια. .Αποφεύγουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ).

Απάντηση
stratos30/08/201112:28

τερμα τα παραμύθια οι τζογαδόροι δεν ειναι επενδυτες επένδυση ειναι να βάλουμε χρήματα για ανάπτυξη της εταιρείας και όχι την μία να τα βάλουμε να ανεβεί το χρηματηστήριο και να να τα πάρουμε σε δύο μέρες. πόσο κερδίζει η εταιρεία απο τα χρήματα που βάζουν αυτοί.???????

Απάντηση
alexandros30/08/201111:36

Καλά τι νομίζανε? Ότι η κίνηση Κωστόπουλου θα το έστελνε σήμερα στις 4.000?

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία