Η υπερβολή διορθώθηκε με πτώση 4,8% στο ΧΑ

Η υπερβολή διορθώθηκε με πτώση 4,8% στο ΧΑ

Ο μεγαλύτερος τζίρος του μήνα με 126 εκατ. ευρώ

Ανάσα με κέρδη 1,41% στην Οδό Αθηνών
Η αγορά το πρωί έδωσε την ευκαιρία να βγουν οι επενδυτές από το χθεσινό «τραίνο» του ιστορικού ανοδικού ράλι, και πραγματοποίησε τον υψηλότερο τζίρο του μήνα, περί τα 126 εκατ. ευρώ.

Με τον υψηλό τζίρο άφησε πάλι αμφιβολίες στους συμμετέχοντες για επιστροφή στην μίζερη πτωτική τάση, ωστόσο δεν θα ήταν λογικό να συνεχίσει τα κέρδη, μετά από άνοδο 30% στις τραπεζικές μετοχές. Η υπερβολή  ως ένα βαθμό διορθώθηκε, αν και η αγορά παραμένει υπερπουλημένη επί 22 μήνες λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος.         

Εξάλλου, ένα τραπεζικό deal δεν αρκεί για να αλλάξει το συσσωρευμένο κλίμα, αλλά αποτελεί μια καλή αρχή για να επανεκκινηθεί η οικονομία.     

Κλείσιμο
Ο Γενικός Δείκτης λοιπόν σημείωσε άνοδο έως και 2,4% αρχικά, αλλά αργότερα άρχισαν οι ρευστοποιήσεις καθώς οι περισσότεροι επενδυτές καιροφυλακτούσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Τελικώς, η αγορά έκλεισε στις 958,12 μονάδες καταγράφοντας πτώση 4,82%.

Στα 3,37 ευρώ η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στις δημοπρασίες με πτώση 6,13% ( πριν τις δημοπρασίες η πτώση ήταν 3,90% )

Κέρδη 1,62% για την Alpha Bank – η οποία ευνοήθηκε και από την σχέση ανταλλαγής με την Eurobank. Η τελευταία έχασε 13,8% ενώ η Τράπεζα Κύπρου έχασε 19,3%. Ρευστοποιήσεις και στην Μarfin Popular με 10,8% και στην ΜIG με 12,82%.
Κέρδη 5,56% για την Τράπεζα Πειραιώς και 4,41% για το Ταχυδρομικό, δυο τραπεζικές μετοχές που σημείωσαν κέρδη ύστερα από την συμφωνία Alpha – Εurobank. Κέρδη 1,68% και για την Folli- Follie.

Ρευστοποιήσεις και στην Μυτιληναίος με πτώση 10,4% - μετά την έντονη χθεσινή άνοδο. Πτώση 8,8% για την ΔΕΗ – ύστερα και από τα αποτελέσματα στα οποία αποτυπώθηκε πτώση 62% στα κέρδη.

Στα 126 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος , έναντι 86,7 εκατ. ευρώ της χθεσινής συνεδρίασης.                       
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης