Ντόμινο Κατάρ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Ντόμινο Κατάρ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Το κρατίδιο μεγαλομέτοχος σε Alpha - Eurobank, βάζοντας 1,5 δισ. ευρώ - Πρόεδρος ο Γ. Κωστόπουλος, διευθύνοντες Δ. Ματζούνης και Ν. Νανόπουλος

ΗΠΑ: 50% πάνω οι πωλήσεις όπλων
Ντόμινο Κατάρ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση της συγχωνευσης της Αlpha με την Εurobank . Η συμφωνία που έχει τη σφραγίδα του κρατιδίου του Κατάρ το οποίο θα συνεισφέρει 500 εκατ. ευρώ άμεσα (και επιπλέον 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια) δημιουργεί ένα νέο status quo στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν νέα κεφάλαια για να ενισχύσουν τις τράπεζές τους, δεν αποκλείεται να προσφύγουν στις μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού (γαλλικές, γερμανικές) για την ενισχυθούν με φρέσκο χρήμα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το κρατίδιο του Κατάρ θα είναι ο μεγαλομέτοχος του σχήματος με ποσοστό κοντά στο 20%.

Κλείσιμο
Η οικογένεια Λάτση θα κατέχει ποσοστό κοντά στο 16 με 18% και η οικογένεια Κωστόπολου από 4 έως 5 %. Όμως, η νέα τράπεζα θα διοικείται από τον κ.Γιάννη Κωστόπουλο, ο οποίος θα έχει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Ακόμη, θα δημιουργηθούν 2 θέσεις διευθύνοντων συμβούλων που θα τις καταβάλουν οι κ.κ. Δημήτρης Μαντζούνης και Νίκος Νανόπουλος.
 
Ερωτηματικό οι εργαζόμενοι και τα καταστήματα
 
Την ίδια ώρα προβληματισμός υπάρχει στους κόλπους του προσωπικού των 2 τραπεζών, καθώς η νέα υπερτράπεζα διαθέτει πέριξ των 800 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στην περιοχή του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης επί της Κηφισίας διαθέτει 5 υποκαταστήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν εκτός απροόπτου μεγάλη μείωση του αριθμού των καταστημάτων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και αποχωρήσεις εργαζομένων.  

Επίσημες ανακοινώσεις για το deal που δημιουργεί τη μεγαλύτερη τράπεζα της ΝΑ. Ευρώπης με 150 δισ. ενεργητικό, 80 δισ. καταθέσεις, 8 εκατ. πελάτες και 2.000 καταστήματα σε 10 χώρες, αναμένονται την Δευτέρα.

Διαβάστε στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί πλούσιο παρασκήνιο και ρεπορτάζ από τον Αλέξανδρο Κασιμάτη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης