ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank

ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank

Εκδίδουν ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ - Καθοριστικός ο ρόλος του Γιώργου Προβόπουλου

ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank
Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, δηλαδή η Εθνική, η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank αποτελούν πλέον τους νέους μετόχους της τράπεζας Proton Bank.

Οι τέσσερις τράπεζες θα εκδώσουν ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στη συνέχεια θα μετατραπεί σε μετοχές. Το όλο εγχείρημα συντόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Proton, Γιώργος Τανισκίδης, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα μετέχουν άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης των νέων μετόχων, μεταξύ αυτών το τέως κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank, Γιώργος Σαξώνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο ΔΣ δεν θα συμμετάσχουν άνθρωποι της εμπιστοσύνης του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Κλείσιμο
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσσερις τράπεζες εξετάζουν θετικά τη συμμετοχή τους στην ήδη αποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Proton, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Proton. Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών. Οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης