“Παγώνουν” τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της PROTON BANK

“Παγώνουν” τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της PROTON BANK

Παρέμβαση της ΤτΕ για να βρεθεί λύση στην υπόθεση - Ραγδαίες προδιαγράφονται οι εξελίξεις στην τράπεζα

“Παγώνουν” τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της PROTON BANK
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Proton Βank που βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας που διενεργείται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και αφορά σε μια πλειάδα κινήσεων κεφαλαίων, μεταξύ εταιρειών συμφερόντων του εκ των βασικών μετόχων της τράπεζας επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μέσω πάντα του συστήματος της Proton Βank.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση ουσιαστικά επιταχύνθηκαν από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν η Τράπεζα της Ελλάδας, ως εποπτεύουσα αρχή του τραπεζικού τομέα κι έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μήνες διενεργήσει συστηματικούς ελέγχους στην τράπεζα, απέστειλε το πόρισμα της δικιάς της έρευνας στην Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στο περί ου ο λόγος πόρισμα παρουσιάζονται κάποιες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες μεταξύ των εταιριών του Λ. Λαυρεντιάδη και “πέρασαν” τόσο από τρίτες τράπεζες, με τις οποίες συνεργάζεται ο επιχειρηματίας, όσο και μέσω της  Proton Βank, της οποίας κατέχει σημαντικό μετοχικό μερίδιο. Ο λόγος για την εμπλοκή της ΤτΕ συνίσταται στο ότι για αρκετές από αυτές τις συναλλαγές, που υπολογίζεται ότι συνολικά αγγίζουν τα 51 εκατ. ευρώ, δεν είχαν ενημερωθεί – ως όφειλαν οι συναλλασσόμενοι – οι εποπτικές αρχές.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι η ΤτΕ στο πόρισμά της δεν καταλήγει σε συμπέρασμα για την ύπαρξη οποιονδήποτε παράνομων ενεργειών,  ουσιαστικά ζητώντας από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να διερευνήσει την υπόθεση.

Η τελευταία, ζήτησε να παγώσουν οι λογαριασμοί του Λ  Λαυρεντιάδη και άλλων στελεχών της Proton Βank, χωρίς προσώρας να αναφέρεται σε κάποιας μορφής ή είδους υπεξαίρεση.

Εν συνεχεία η διοίκηση της Proton Βank, με επικεφαλής τον Αντώνη Αθανάσογλου υπέβαλε την παραίτησή της, όπως και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τα παραιτηθέντα στελέχη της Proton Bank πάντως τονίζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι "από την Proton Bank δεν λείπει ούτε ένα ευρώ". Επίσης, σε ανακοίνωση του ο εκ των βασικών μετόχων της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές και κάνει λόγο για άθλια επίθεση και για συμφέροντα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμιξης του, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα».

Η συνέχεια της υπόθεσης έγκειται στην επίσπευση των διαδικασιών έρευνας από τις αρμόδιες αρχές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην τράπεζα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές για συμμετοχή ή και εξαγορά της τράπεζας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης