«Εκτός ύλης ή o μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου»: Το πρώτο θεατρικό έργο στη Βουλή των Ελλήνων

«Εκτός ύλης ή o μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου»: Το πρώτο θεατρικό έργο στη Βουλή των Ελλήνων

Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση

«Εκτός ύλης ή o μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου»: Το πρώτο θεατρικό έργο στη Βουλή των Ελλήνων
Το πρώτο θεατρικό έργο στη Βουλή των Ελλήνων, μία παράσταση που ανεβαίνει στον φυσικό της χώρο, μας αφορά όλους και κυρίως όλους όσοι δεν έχουν επωμιστεί μέχρι τώρα καμία ευθύνη και όλους όσοι προσπαθούν να κρύψουν τον άνθρωπο πίσω από τα φλας της λαμπερής καριέρας ενός πολιτικάντη.

Το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών θεατρικό έργο του Κώστα Λεϊμονή,
«Εκτός ύλης ή o μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, ύστερα από την καθολική του αποδοχή σε Αθήνα (θέατρο Αλκμήνη 2016-17), εξωτερικό (Βρυξέλλες 2017) και διάφορες πόλεις της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Πάτρα, Καλαμάτα, Σύρο, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Ορεστιάδα, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Δράμα, Κατερίνη), έφτασε η ώρα να παρουσιαστεί στον φυσικό του χώρο, τη Βουλή των Ελλήνων (Αίθουσα της Γερουσίας). Στις 27 Μαρτίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ένας διεφθαρμένος υπουργός, που ενσαρκώνει ο σπουδαίος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, αποφασίζει να προβεί στο πιο απλό μα και πιο δύσκολο πράγμα παράλληλα: να ζητήσει μια συγγνώμη από έναν δοκιμαζόμενο λαό, ο οποίος εδώ και τόσα χρόνια περιμένει απεγνωσμένα κάποιον πολιτικό να ξεχάσει τα κομψά ρούχα που τον τυλίγουν και να θυμηθεί τον άνθρωπο που κρύβεται μέσα σε αυτά. Ένας εξομολογητικός μονόλογος, που ενώνει ηλικίες, καταρρίπτει στερεότυπα, δίνει το χέρι στους μεγάλους και κλείνει το μάτι στα παιδιά της Ελλάδος, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες, περιμένουν να αναγεννηθούν. Ένας λόγος που φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με το παρόν και το μέλλον του, οδηγώντας τον στο συμπέρασμα ότι η μόνη – αλλά όχι άπιαστη – ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κλείσιμο
Το πρώτο θεατρικό έργο στη Βουλή των Ελλήνων, μία παράσταση που ανεβαίνει στον φυσικό της χώρο και αφορά όλους και κυρίως όλους όσοι δεν έχουν επωμιστεί μέχρι τώρα καμία ευθύνη και όλους όσοι προσπαθούν να κρύψουν τον άνθρωπο πίσω από τα φλας της λαμπερής καριέρας ενός πολιτικάντη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στους σε υπηρεσία βουλευτές και στους εργαζόμενους της Βουλής σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές ομάδες της Βουλής υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Μπάμπη Αρώνη.

Το ίδιο βράδυ (Τρίτη 27 Μαρτίου) το έργο θα ολοκληρώσει τον κύκλο του στην Αθήνα, με μία τελευταία παράσταση στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ στις 21.30. (Ειδική τιμή: 10€/άτομο, λόγω Παγκόσμιας Ημέρας θεάτρου. Προπώληση μέσω https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-ilisia/ektos-ylis/ και στο ταμείο του θεάτρου.)

Συντελεστές:

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης

Video/Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Σκίτσο: Ιουλία Μακρή (www.behance.net/iouliaMak)

Γραφιστική Επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Προώθηση παράστασης: Άντζυ Νομικού

Με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος.

Το βραβευμένο κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης