H «Ζιζέλ» από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

H «Ζιζέλ» από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού μπαλέτου ζωντανεύει από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας,
 

H «Ζιζέλ» από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα, έρχεται να ζωντανέψει την πιο συγκινητική ιστορία του μπαλέτου, στον απόλυτο γυναικείο χορευτικό ρόλο του κλασικού ρεπερτορίου, τη Ζιζέλ, πλάι στον συγκλονιστικό Άλμπρεχτ του Σεργκέι Πολούνιν.

Δύο σπουδαίοι χορευτές της εποχής μας υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα, σε ένα μπαλέτο που έχει σφραγίσει την ιστορία του Θεάτρου Μπολσόι  και παρουσιάζεται στη σκηνή του εδώ και 150 χρόνια. Τη χορογραφία, που βασίζεται στην υπέροχη μουσική του Αντόλφ Αντάμ, υπογράφει ο «τσάρος του ρωσικού χορού» Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

Η «Ζιζέλ» προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Κλείσιμο
«Ζιζέλ»

Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωρική που είναι ερωτευμένη με τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της είναι αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη. Με ραγισμένη καρδιά, παίρνει το σπαθί του Άλμπρεχτ και αυτοκτονεί. Ως ξωτικό πια, πνεύμα της νύχτας, ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που εκδικούνται τους άντρες κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρις εξαντλήσεως. Οδηγημένη ωστόσο από την αγνή αγάπη της για τον Άλμπρεχτ, τον προστατεύει από τα άλλα ξωτικά όλη τη νύχτα...

«Ζιζέλ» («Giselle»)
Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά (με διάλειμμα)

Μουσική: Adolphe Adam
Χορογραφία: Γιούρι Γκριγκορόβιτς
Λιμπρέτο: Théophile Gautier και Jean-Henry Saint-Georges

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης