Μεγάλη συναυλία για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Μεγάλη συναυλία για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης -η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ- θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ

Μεγάλη συναυλία για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ
Τα 80 χρόνια προσφοράς συμπληρώνει φέτος η ΕΛΕΠΑΠ και το γιορτάζει με μεγάλη συναυλία με τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και τη Χορωδία του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1969 και σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο 3.000 τμ στους Ελαιώνες Πυλαίας. Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση της κινητικής αναπηρίας και την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών δυσκολιών.



Τα προγράμματα αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ έχουν ολιστικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, νευρομυικές παθήσεις, σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, εγκεφαλοπάθειες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις νωτιαίου μυελού, μυελομηνιγγοκήλη, σκολίωση, κύφωση, βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.
Κλείσιμο

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα εργαστήριο ανάλυσης βάδισης και κίνησης και πελματογραφίας για άτομα με κινητικά προβλήματα. Η ανάλυση βάδισης είναι μέθοδος ιδιαίτερα καινοτόμα, κατά την οποία γίνεται καταγραφή της κίνησης του ασθενούς, με τη χρήση καμερών και ηλεκτρονικών υπολογιστών και νε τρισδιάστατη απεικόνιση αυτής της καταγραφής στον Η/Υ και τέλος, ανάλυση των δεδομένων από ειδικό λογισμικό.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης -η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ- θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ. Εισιτήρια προπωλούνται. Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 2310318228 και 2310318218.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης