Την υπογραφή του Μπάουι θα έχει η μουσική των τίτλων μιας γαλλο-βρετανικής σειράς

Την υπογραφή του Μπάουι θα έχει η μουσική των τίτλων μιας γαλλο-βρετανικής σειράς

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη δράση της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» των Βαλκανίων

Την υπογραφή του Μπάουι θα έχει η μουσική των τίτλων μιας γαλλο-βρετανικής σειράς
Ο αστέρας της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι υπέγραψε τη μουσική των τίτλων μιας γαλλο-βρετανικής αστυνομικής σειράς που θα μεταδοθεί το φθινόπωρο, η πρώτη του σύνθεση για την τηλεόραση εδώ και περίπου είκοσι χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι ανέφερε χθες σε μία ανακοίνωση πως συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική για τους «Πάνθηρες», σειρά που αντλεί την έμπνευσή της από την ιστορία των Ροζ Πανθήρων, μιας συμμορίας από τα Βαλκάνια που έγιναν διάσημοι για τις θεαματικές κλοπές κοσμημάτων που πραγματοποίησαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σειρά των έξι επεισοδίων είναι μια συμπαραγωγή του γαλλικού καναλιού Canal+ και του βρετανικού Sky και θα αρχίσει να μεταδίδεται τον Νοέμβριο.

Κλείσιμο
«Για τους τίτλους των Πανθήρων ονειρευόμουν ένα από τα είδωλα των νεανικών μου χρόνων, όμως έπεσα πάνω στον Θεό!» έγραψε χθες σε ανακοίνωσή του ο σκηνοθέτης της σειράς Τζόχαν Ρενκ.

«Το κομμάτι που μας πρότεινε προσωποιεί κάθε όψη των προσώπων και της ίδιας της σειράς – σκοτεινή και ανησυχητική, αλλά επίσης πολύ όμορφη και συναισθηματική, με την καλύτερη έννοια της λέξης», πρόσθεσε.

Μεταξύ των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες των «Πανθήρων» είναι ο Γάλλος Ταχάρ Ραχίμ –που έπαιξε στην ταινία του Ζακ Οντιάρ «Προφήτης»– και η Βρετανίδα Σαμάνθα Μόρτον, που είδαμε στις ταινίες «Minority Report», «Συμφωνίες και ασυμφωνίες» του Γούντι Άλεν ή στο «Control», τη βιογραφική εποποιία για τον Ίαν Κέρτις, τραγουδιστή των Joy Division.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι συνέθεσε για πρώτη φορά μουσική για την τηλεόραση το 1993, όταν ηχογράφησε ένα άλμπουμ για τη μουσική της σειράς του BBC «The Buddha of Suburbia» ("Ο Βούδας των προαστίων"), βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα του Χανίφ Κιουρέισι.

Ο 68χρονος βρετανός τραγουδιστής ανακοίνωσε πρόσφατα μία σειρά από πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων η σύνθεση της μουσικής για μια καινούρια βερσιόν του «Ανθρώπου που έπεσε στη Γη», ταινία στην οποία έπαιξε το 1976, ή εκείνο ενός μιούζικαλ, το οποίο θα βασίζεται στον διάσημο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Μπομπ Σφουγγαράκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης