Ακούστε την «Καθαρή Δευτέρα» που έγραψαν για την Ελλάδα οι Arcade Fire

Ακούστε την «Καθαρή Δευτέρα» που έγραψαν για την Ελλάδα οι Arcade Fire

Μου φάνηκε εξαιρετικά αστείο το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί έψαχναν τρόπους να αποφύγουν τη λιτότητα την ημέρα που ξεκινά η νηστεία, εξηγεί ο Γουίλ Μπάτλερ

Ακούστε την «Καθαρή Δευτέρα» που έγραψαν για την Ελλάδα οι Arcade Fire
Για την ελληνική κρίση ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Guardian ο Γουίλ Μπάτλερ των Arcade Fire. Η βρετανική εφημερίδα έχει ζητήσει από τον Μπάτλερ να γράφει ένα τραγούδι εμπνευσμένος από την επικαιρότητα.

Εξηγώντας το σκεπτικό του ο Μπάτλερ γράφει ότι «υποστηρίζω την Ελλάδα, ποιος δεν υποστηρίζει την Ελλάδα;». «Ακόμα κι αν είσαι σούπερ δεξιός ή σούπερ Γερμανός ή σούπερ καπιταλιστής πιθανότατα δεν θέλεις η Ελλάδα να βγει εκτός ευρώ και να χρεοκοπήσει» προσθέτει.

Εκφράζει, επίσης, την προτίμησή του στην νέα κυβέρνηση και ειδικά τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Σε κάποιο βαθμό "τσίμπησα" από όσα διάβασα σε βρετανικά ΜΜΕ ότι είναι ένας ειλικρινής κατεργάρης, ο οποίος ίσως και να είναι τόσο τρελός ώστε να χειριστεί με υπεύθυνο τρόπο την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα» γράφει ο μουσικός.

Κλείσιμο
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Καθαρά Δευτέρα» και όπως εξηγεί ο δημιουργός του «μου φάνηκε αστείο το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί έγραφαν και έσβηναν νούμερα ψάχνοντας τρόπο να αποφύγουν την αυστηρή λιτότητα την ημέρα που ξεκινά η νηστεία».

«Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας, μια μακρά άνοιξη και πιθανότατα ένα πολύ μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά ελπίζω» καταλήγει ο Μπάτλερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης