Δέιτε τις τελευταίες «επίσημες» φωτογραφίες του Kurt Cobain

Δέιτε τις τελευταίες «επίσημες» φωτογραφίες του Kurt Cobain

Η αποκάλυψη για τον κουβά που ζήτηση από τον φωτογράφο ο θρυλικός rocker των Nirvana - Το παρασκήνιο της φωτογράφισης μόλις πέντε μήνες πριν το θάνατό του

Δέιτε τις τελευταίες «επίσημες» φωτογραφίες του Kurt Cobain
Ήταν η τελευταία επίσημη φωτογράφηση του θρυλικού frontman των Nirvana, Kurt Cobain, μόλις πέντε μήνες πριν την αυτοκτονία του, τον Απρίλιο του 1994.
 
Ο τραγουδιστής έφτασε με τρεις ώρες καθυστέρηση για τη φωτογράφιση, φορώντας μεγάλα λευκά γυαλιά ηλίου Jackie O και ο Αμερικανός φωτογράφος Jesse Frohman θυμάται τον Cobain να του ζητάει ευγενικά έναν κουβά.
 
0 51χρονος φωτογράφος, ο οποίος είχε αναλάβει τη φωτογράφηση του συγκροτήματος για ένα περιοδικό της εποχής, του είπε: «ναι βέβαια, αλλά για τι το θες;» και ο Cobain απάντησε: «γιατί νομίζω ότι θα κάνω εμετό».

Κλείσιμο

 
Σήμερα, 20 χρόνια μετά το θάνατό του, ο φωτογράφος θα αποτίσει φόρο τιμής στον θρύλο της μουσικής εκθέτοντας μια αποκλειστική συλλογή του με φωτογραφίες του που δεν έχουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, στην Αυστραλία.
 
«Είμαι περίεργος να δω αν οι άνθρωποι στο Σίδνεϊ ενδιαφέρονται για τον Kurt Cobain επειδή πολλοί θεωρούν ότι θα έχει την ίδια ανταπόκριση, όπως θα είχε  στην Νέα Υόρκη, αλλά έχω πάει και σε άλλες χώρες και ήταν τελείως διαφορετικό», δήλωσε στην Daily Mail της Αυστραλίας.
 
«Είμαι όμως πολύ ενθουσιασμένος, επειδή θα είναι η πρώτη μου έκθεση στην Αυστραλία και θα είναι μια διασκεδαστική εμπειρία το να μοιραστώ τις φωτογραφίες μου με τους οπαδούς των Nirvana και τους λάτρεις της φωτογραφίας», συνέχισε.


 
Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποια φωτογραφία του Kurt που είναι η αγαπημένη του, ο Frohman είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλές για να μπορέσει να διαλέξει μόνο μία.
 
«Έχω πολλές αγαπημένες λήψεις – νομίζω όμως υπάρχουν τέσσερις ή πέντε που αγαπώ λίγο περισσότερο. Ήμουν αρκετά τυχερός και δεν έβγαλα απλά μερικές φωτογραφίες εκείνη την ημέρα», προσθέτοντας: «Μου αρέσουν πολύ οι ασπρόμαυρες – εκείνος απλά στέκεται, κρατώντας ένα μπουκάλι στο ένα χέρι και έχοντας το κεφάλι του στο πλάι και έτσι καταφέρνει και τα λέει όλα - είναι πολύ παθιασμένη λήψη και λέει τόσα πολλά για την ιστορία του.
 
«Οι πολύ κοντινές του φωτογραφίες που φαίνεται το κεφάλι και ο ώμος του – υπάρχει μία μάλιστα που μοιάζει να βουρτίζει τα δόντια του, ενώ εκείνος απλά καπνίζει – σε αυτές τις φωτογραφίες απαθανατίστηκε ο πραγματικός του εαυτός και για αυτό τις αγαπώ.


 
«Σε μια άλλη φωτογραφία που έχω ξεχωρίσει ποζάρει με το στόμα ανοιχτό, κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό», συνέχισε.
 
Οι Dave Grohl and Krist Novocelic, τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, είχαν φτάσει στην ώρα τους για την φωτογράφιση, εκείνη την ημέρα του Νοέμβρη του 1993, αλλά ο Kurt ήταν άφαντος. Η όλη φωτογράφιση θα διαρκούσε πέντε ώρες και έτσι ο Frohman με τους βοηθούς έστησαν γρήγορα το «στούντιό» τους μέσα στο μικρό δωμάτιο του ξενοδοχείου Omni της Νέας Υόρκης, όπου έμενε η μπάντα.


 
Στις 5 Απριλίου 1994, ο τραγουδιστής αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 27 ετών. «Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα από τους φίλους μου εκείνη τη μέρα για να με ενημερώσουν. Ήταν πραγματικά λυπηρό και σοκαριστικό και όλοι όσοι τον γνώριζαν ήταν σοκαρισμένοι. Ήξερα ότι είχε κάνει και πρωτίστως απόπειρες αυτοκτονίας, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έκανε, μέχρι που το έκανε. Ήταν συγκλονιστικό, γιατί ήταν ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο της ροκ. Γιατί να το έκανε κάποιος αυτό; Ήταν πραγματικά μια έκπληξη», είπε και πρόσθεσε: «Είναι πάντα λυπηρό να βλέπεις κάποιον να νιώθει ότι δεν έχει καμία ελπίδα, αλλά ήταν δική του η ζωή του και επέλεξε να το κάνει - Ήθελε να φύγει από αυτόν τον κόσμο».
 
Να σημειωθεί ότι ο Frohman έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις φωτογραφίες του των Νιρβάνα – αυτή η φωτογράφιση του είχε ανατεθεί για λογαριασμό του The Sunday Observer το 1993. Ήταν η τελευταία επίσημη φωτογράφηση των Nirvana και μια από τις τελευταίες μεγάλες συνεντεύξεις που έδωσε ποτέ ο Cobain.














 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης