Η... Νέα Υόρκη τιμά τον Νίκο Ξυλούρη

Η... Νέα Υόρκη τιμά τον Νίκο Ξυλούρη

Αφιέρωμα από τον Πάνο Μπούσαλη και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης

Η... Νέα Υόρκη τιμά τον Νίκο Ξυλούρη
Η φωνή του Νίκου Ξυλούρη είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων και τα τραγούδια του παραμένουν διαχρονικά και πάντα επίκαιρα. Αυτό διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά στο αφιέρωμα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) στον αλησμόνητο Κρητικό ερμηνευτή και λυράρη, Νίκο Ξυλούρη.

Περισσότερα από επτακόσια άτομα παρακολούθησαν σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο αμφιθέατρο της Σχολής Φρανκ Σινάτρα, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, τη συναυλία του Πάνου Μπούσαλη για τον «Αρχάγγελο της Κρήτης».

Ο νεαρός τραγουδιστής, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο χωριό Νιάτα του Νομού Λακωνίας, με αξιοπρόσεκτη μέχρι σήμερα μουσική παρουσία, μετέφερε στους θεατές ριζίτικους σκοπούς και αξιόλογα κομμάτια μεγάλων δημιουργών και ποιητών μας όπως αναδείχτηκαν με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, μιας από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα του Πάνου Μπούσαλη και των μελών της χορωδίας του ΚΕΠ, που μαζί με τους μουσικούς είχαν σημαντική συμβολή στην επιτυχία του καλλιτεχνικού αυτού γεγονότος, συμπεριλάμβανε ένα μέρος από τα πάμπολλα τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη: Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, Ερωτόκριτος, Έβαλε ο Θεός σημάδι, Παλικαρού-Παλικαρού, Ήτανε μια φορά, Ο Θούριος, Και να αδερφέ μου, Κόκκινη κλωστή δεμένη, Μητέρα μεγαλόψυχη, Πότε θα κάνει ξαστεριά και αρκετά άλλα.

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε για τον Ξυλούρη η αντιπρόεδρος του ΚΕΠ, Ελένη Δρίβα, η οποία αναφέρθηκε στην 39χρονη πορεία του ελληνοαμερικανικού αυτού φορέα και στο «πολύπλευρο πολιτιστικό έργο» του. Μαζί με τον πρόεδρο του ΚΕΠ, Ηρακλή Κρεμμύδα, απένειμαν στην Ουρανία Ξυλούρη τιμητική πλάκα στη μνήμη του συζύγου της.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ευάγγελος Κυριακόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης