PROTOTHEMA

Πολιτισμός

Με αφορμή την εμφάνιση του συγκροτήματος στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

«Μαζί μου ασχολείσαι, πόσο μαλ...ας είσαι» λένε οι Goin' Through στην «Αυγή»

«Μαζί μου ασχολείσαι, πόσο μαλ...ας είσαι» λένε οι Goin' Through στην «Αυγή»

Μετά την ανακοίνωση ότι το συγκρότημα του Νίκου Βουρλιώτη Going Through θα συμμετάσχει στο ετήσιο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ξέσπασε μια απρόβλεπτη κόντρα στην αρχή μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την ανακοίνωση ότι το συγκρότημα του Νίκου Βουρλιώτη Going Through θα συμμετάσχει στο ετήσιο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ξέσπασε μια απρόβλεπτη κόντρα στην αρχή μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια μεταξύ των μελών του συγκροτήματος που απάντησαν στις κατηγορίες της «Αυγής» και του Συνασπισμού.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν ανακοινώθηκαν τα σχήματα που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος και η εφημερίδα «Αυγή» έγραψε:
 
«Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα»».
 
Η ΚΝΕ απάντησε ακαριαία με ανακοίνωση της όπου τονίζει ότι: «Οι κύριοι της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν...».
 
Σήμερα το συγκρότημα Goin' Through απάντησε και αυτό στο δημοσίευμα της «Αυγής»:
 
«Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα "Αυγή", με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των συγκροτημάτων GOIN THROUGH & NEBMA στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ποιότητας της ελληνικής μουσικής, τιμητής της ιστορίας του Φεστιβάλ (!!!) και ασκεί έντονη κριτική για την επιλογή των εν λόγω συγκροτημάτων με βασικό επιχείρημα το ότι "Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι...".Καταρχήν και μόνο το περιεχόμενο αυτής της φράσης αποκαλύπτει την άγνοια που διακατέχει τον εμπνευστή της, ο οποίος μοιάζει να ξέθαψε αυτήν την άποψη (για μια μουσική που σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες), από κείμενο της ΕΟΝ για τα αντιχριστιανικά ήθη. Καλό και δημοσιογραφικά δεοντολογικό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η Hip hop μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το "γκαγκστεριλίκι" και το μισογυνισμό, αλλά και την κοινωνική καταγραφική - κριτική και το βίωμα ως στιχουργική αφετηρία. Και στο κάτω κάτω, η "Ευρωπαϊκή Αριστερά" δεν είναι αυτή που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και επιχειρήματα την παραμονή της χώρας μας σε ένα τέτοιο "Αμερικάνικο" (καπιταλιστικό προφανώς) σύστημα στα πλαίσια της ΕΕ;Και για τους πάρα πολλούς που θα βιαστούν και θα πουν ότι τα δύο συγκροτήματά μας δεν έχουν σχέση με το κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο της τέχνης να τους παρακαλέσουμε να ακούσουν προσεκτικά το σύνολο της δισκογραφίας που μετρά πάνω από 15 albums (συνολικά και για τα δύο συγκροτήματα) και τραγούδια των οποίων ο στίχος προφανώς για όλους αυτούς είναι κόκκινο πανί. Ενδεικτικά και μόνο:    

Επιπλέον, πολλοί από μας δεν έχουμε κρύψει ποτέ τα πολιτικά μας πιστεύω και αντίθετα από τη γενική αντίληψη, έχουμε πληρώσει τίμημα για τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό - εργασιακό βίο, που για πολλούς από εμάς, παρά τη "χλιδή" του χώρου του θεάματος, συνεχίζει να αποτελεί καθημερινότητα.
 
Τέλος, αυτοί που χαλιούνται με τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, είναι οι ίδιοι που χαλιούνται όταν μαθαίνουν (γιατί για να μας δουν πρέπει να έρθουν μαζί μας, και αυτό είναι δύσκολο) ότι συμμετέχουμε σε μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος.
 
Δεν απολογούμαστε για καμία επαγγελματική επιλογή και ούτε έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό μας.
 
Δεχόμαστε πάντοτε την κριτική και η αντιπαράθεση είναι στη φύση της μουσικής μας.
 
Αλίμονο όμως σε αυτούς που σπεκουλάρουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Να χαίρεστε όλους όσους συμμετέχουν στα "φεστιβάλ μαστούρας" και τους χρυσοπληρώνετε, εμείς επιλέγουμε τη συμμετοχή μας εδώ, στην κρίσιμη ώρα για την κοινωνία μας και
 
ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Και επειδή εσείς το θυμηθήκατε πρώτοι, να σας το αφιερώσουμε και από κοντά στις 15 του μήνα...
 
"Μαζί μου ασχολείσαι..." "... τα ξέρεις τα υπόλοιπα"...
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

KKK30/08/201223:20

Μικρό παιδί τότε "σαν ήμουνα" η φοβερά κουλτουριαρική Αυγή όπως τότε περιπου 1960 - 1695 και τώρα έγραφε κατί παράμοιες κακίες. Ξεχυλίζαν από συντηρητησμό. Μετά την κυκλοφορία του "Επιτάφιου" Μίκης,Μάνος,Ρίτσος,Σερ-Μπιθι,Χιώτης και μια σειρά άλλοι συντελεστές, γραψαν μουσική μέσα από τις εξορίες,της φυλακές και τα χαμετυπία άρα δεν ήτανε άξια λόγου. Χάλαγε τον Ευρωπαικό Προσανατολισμό της Χώρας τελος σαυτό το τελευταίο σκαλί δεν φθάσαν ακόμα...!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση
Δημητρης30/08/201215:33

"ΓΕΛOΙ-IΑ" τι ακριβώς δηλαδή θέλεις για να ικανοποιηθείς όσο αφορά τους κομμουνιστές και τους φίλους τους; Θα πρέπει όλοι να πιάσουμε την μυστρί και να τρέχουμε στην οικοδομή, επειδή εσύ έχεις δημιουργήσει μια τέτοια φετιχιστική εικόνα στο μυαλό σου; Ζητάμε ταπεινά συγνώμη αν σου χαλάμε αυτήν την εικόνα και μερικοί από εμάς έχουμε το ταλέντο να γίνουμε καλλιτέχνες ή την τάση να ασχοληθούμε με τον επιστημονικό τομέα. Πιστεύεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά του όποιου επαγγέλματος εσύ κάνεις με το επάγγελμα του καλλιτέχνη; Επειδή δηλαδή τους καλλιτέχνες τους δείχνουν παντού, το οποίο είναι μέρος της δουλειάς - η διαφήμιση, ενώ εσένα σαν εργαζόμενη δεν σε δείχνουν πουθενά, αυτό κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά; Δεν είναι εργαζόμενοι και αυτοί; Δεν έχουν οικογένειες να θρέψουν σαν και εσένα; Ή νομίζεις ότι επειδή αυτόν σου δείχνουν στην διαφήμιση, αυτός παίρνει και τα λεφτά από το CD που θα αγοράσεις ή από την συναυλία που θα πας; Αυτοί νομίζεις δεν έχουν αφεντικό που καρπώνεται τον κόπο τους; Αχ, απαίδευτα μυαλά που είστε ορισμένοι. Με τέτοια ευκολία που ισοπεδώνετε και καταδικάζετε μερικοί δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που η Χ.Α. έχει ανέβει σε τέτοια ποσοστά, αφού ο φασισμός ακριβώς σε αυτά τα χαρακτηριστικά βασίζεται για να φυτρώσει, αμορφωσιά και λαϊκισμό. Ευχαριστώ.

Απάντηση
Λάμπης30/08/201214:25

Σας πειράζει η επιλογή των συγκροτημάτων; Δεν έχω πρόβλημα να μου πει κανείς ότι διαφωνεί... αλλά ειδικά οι ΣΥΡΙΖαίοι να μην ξεφωνίζουν! Που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ; Εκεί δεν τους ένοιαζε να βγάλουν καμία ανακοίνωση-κατακραυγή; Στηρίχθηκαν στο ότι η κυβέρνηση θα έβρισκε λύση! Πάντα όλους τους πειράζει το ΚΚΕ, και από εδώ και πέρα ετοιμαστείτε για περισσότερους αγώνες. Να δείτε και σε ποιο πλευρό θα είναι οι "Αριστερούληδες".

Απάντηση
ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ30/08/201214:06

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπράβο αξίζει στο συγκρότημα που παρόλο το ρεύμα της εποχής, παρόλο που (προφανώς) γνώριζαν ότι θα απογοητεύσουν κάποιους, μάλλον αρκετούς, φίλους τους με αυτήν την ανακοίνωση, παρόλα αυτά βγήκαν και αποστόμωσαν τα κολοβά φίδια που δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό του ΚΚΕ, και που ξαφνικά αποκτήσαν ευαισθησίες για την ποιότητα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Δεν μας είπαν όμως οι ίδιοι που ήταν αυτή τους η ευαισθησία όταν συνάντησαν τον σφαγέα των λαών, Πέρες. Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο, η ίδια η ανακοίνωση του συγκροτήματος νομίζω τα λέει όλα, και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο και την ποιότητά του. Εσύ "ΓΕΛOΙ-IΑ" που γράφεις για Κομμουνιστές με δεξιά τσέπη!! ανακάλυψες καμία κομμούνα πουθενά εντός του καπιταλισμού και μένεις και εργάζεσαι εκεί; Ευχαριστώ.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία