Η κόρη του εφοπλιστή που κάνει διεθνή καριέρα στο τραγούδι!

Η κόρη του εφοπλιστή που κάνει διεθνή καριέρα στο τραγούδι!

«Εχω πάει και εγώ στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθώ για όλα αυτά που περνούν οι Έλληνες», λέει η 24χρονη καλλιτέχνης

Η κόρη του εφοπλιστή που κάνει διεθνή καριέρα στο τραγούδι!
Κόρη εφοπλιστή με βελούδινη φωνή και ταμπεραμέντο εκ Βραζιλίας! Η Κατερίνα Πολέμη κόρη του Σπύρου και ανιψιά του Αδαμάντιου Πολέμη είναι μια ακόμη γόνος εφοπλιστικής οικογένειας η οποία αν και θα μπορούσε να ασχοληθεί με τις business της θάλασσας προτίμησε να ακολουθήσει την καρδιά της και να ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη, τη μουσική.

Το όνομά της προστίθεται στη λίστα με όλα εκείνα τα ονόματα παιδιών εφοπλιστικών οικογενειών της χώρας που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όχι για τις μεγάλες συμφωνίες που κλείνουν από τα γραφεία των οικογενειακών επιχειρήσεων αλλά για το ταλέντο τους στην τέχνη.

Την περασμένη Παρασκευή η Κατερίνα Πολέμη έδωσε συναυλία στο θέατρο Δίπυλον στο Θησείο ενώ θα ακολουθήσει ακόμη μια αυτή την Παρασκευή στον ίδιο χώρο. Η 24χρονη κοπέλα μίλησε στο protothema.gr για το πάθος με τη με τη μουσική αλλά και για τη στήριξη που έχει από όλη την οικογένειά της. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα ήθελε στo μέλλον να συνεργαστεί με Έλληνες καλλιτέχνες ενώ ετοιμάζει και συναυλία τον ερχόμενο Μάρτιο στην Αμερική.

Κλείσιμο


Η Κατερίνα Πολέμη η οποία ζει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, ενώ προηγουμένως βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, μιλά και για το τι λένε οι ξένοι που βλέπουν την Ελλάδα ενώ η ίδια επισημαίνει πως ήταν επιλογή της να έρθει στην Ελλάδα και να μείνει αυτές τις δύσκολες στιγμές. «Νιώθω χρέος μου ως Ελληνίδα να ζω στην πατρίδα μου αυτή την δύσκολη περίοδο και να μοιράσω μέσα από τη μουσική μου όσο περισσότερη θετική ενέργεια μπορώ στους συνανθρώπους μου.

Στην Αμερική καταλαβαίνουν όλοι το πρόβλημα της Ελλάδα και συμπονούν τους Έλληνες». Η ίδια μάλιστα αποκαλύπτει πως έχει βρεθεί και στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους. «Ναι, έχω πάει και εγώ στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθώ για όλα αυτά που περνούν οι Έλληνες, στην Αμερική δεν έχω πάει σε κάποια συγκέντρωση γιατί ήμουν εδώ όταν πραγματοποιήθηκαν πορείες υπέρ της Ελλάδας».



Η Κατερίνα Πολέμη είναι ένα κορίτσι με ποικίλες πολιτισμικές επιρροές, καθώς γεννήθηκε στο Λονδίνο από μητέρα Βραζιλιάνα. Τα μαθητικά της χρόνια μοιράστηκαν ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική έγινε σε πολύ μικρή ηλικία καθώς από τα τέσσερά της έκανε μαθήματα πιάνου ενώ και στην οικογένειά της σχεδόν όλοι έπαιζαν κιθάρα.

Στα δέκα της χρόνια ήρθε στην Ελλάδα από την Αγγλία. Τότε αμφιταλαντευόταν μεταξύ μπάσκετ και μουσικής. «Στην εφηβεία μου κατάλαβα ότι αντί για μπασκετμπολίστρια ήθελα να γίνω μουσικός. Έπαιζα μπάσκετ στο σχολείο και στη συνέχεια στον ΑΝΟΦ μια τοπική ομάδα της Γλυφάδας. Στα 14 με 15 όμως επέλεξα να ασχοληθώ με τη μουσική».



Τα πρώτα ακούσματα της Κατερίνας Πολέμη ήταν παλιά φολκλορικά, μελωδικά ελληνικά τραγούδια, βραζιλιάνικα και κάποια εκκλησιαστικά. Μετά το Λύκειο αποφάσισε να σπουδάσει μουσική και το έκανε στο φημισμένο Berklee College of Music στην Αμερική. Όσον αφορά τη γνώμη των γονιών της η Κατερίνα είναι ξεκάθαρη. «Ποτέ οι γονείς μου δεν μου εξέφρασαν τη γνώμη τους να ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση. Αν και στην αρχή το σκεφτόντουσαν όταν τους είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική εν τούτοις το δέχτηκαν και μάλιστα το υποστηρίζουν και οι δυο πάρα πολύ. Δεν υπήρχε κάποια αντίσταση ή αντίρρηση εκ μέρους τους».

Εκτός από την Κατερίνα Πολέμη και άλλα παιδιά γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών έχουν ασχοληθεί με το ταλέντο τους αφήνοντας τις οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως η Λουκία Λαιμού που ασχολείται με το χορό αλλά και ο Μηνάς Γκούμας της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας ο οποίο ακολουθεί το δρόμο της υποκριτικής.
«Σε μια οικογενειακή επιχείρηση δεν έχουν όλοι το ταλέντο να συνεχίσουν την παράδοση ώστε η επιχείρηση να παραμείνει επικερδής. Σε μια οικογένεια κάποια μέλη έχουν το ταλέντο να συνεχίσουν την επιχείρηση άλλα μέλη έχουν άλλα ταλέντα.



Οπότε αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με την επιχείρηση των γονιών σου γιατί έχεις κάποιο άλλο ταλέντο καλό είναι να ασχοληθείς με αυτό» λέει η Κατερίνα Πολέμη.
Μέχρι στιγμής η 24χρονη κοπέλα έχει κάνει συναυλίες σε Βοστόνη, Βραζιλία, Νέα Υόρκη και Ελλάδα. Ενώ όπως η ίδια δηλώνει μέχρι στιγμής δεν έχει συνεργαστεί με κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη ωστόσο θα το ήθελε πάρα πολύ. «Μέχρι στιγμής δεν έχω συνεργαστεί με κάποιο Έλληνα όμως θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Κώστα Χατζή, τη Μαρινέλα την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που είναι και οι αγαπημένοι μου.

Στις εμφανίσεις της στο Θησείο η Κατερίνα Πολέμη παρουσιάζει τραγούδια τα οποία κινούνται σε gypsy jazz ρυθμούς συνδυασμένες με θεατρικό ύφος. Είναι άλλωστε το είδος της μουσικής που γοητεύει περισσότερο την Κατερίνα.

Εκτός της μουσικής όμως η 24χρονη κοπέλα ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία ενώ της αρέσει πάρα πολύ να διαβάζει βιβλία φιλοσοφικά. Είναι φυσιολάτρης και σε αντίθεση με άλλα παιδιά της ηλικίας της δεν «τρελαίνεται» με το επονομαζόμενο shopping therapy ή τις μπουζουκλερί και τα clubs.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης