«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» σάρωσαν στα βραβεία SAG

«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» σάρωσαν στα βραβεία SAG

Η ταινία που θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες τοποθετείται πλέον ανάμεσα στα φαβορί για τα Όσκαρ, με τα οποία κορυφώνεται η εποχή των βραβείων του Χόλιγουντ 

«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» σάρωσαν στα βραβεία SAG
Η δραματική ταινία «Three billboards outside Ebbing, Missouri» του Μάρτιν Μακ Ντόνα απέσπασε το σημαντικότερο από τα βραβεία SAG, του Σωματείου Ηθοποιών στις ΗΠΑ, που δίδονται στις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς, και θεωρούνται βαρόμετρο για τα Όσκαρ, κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής στην οποία οι γυναίκες ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα.

Η ταινία που θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες τοποθετείται πλέον ανάμεσα στα φαβορί για τα Όσκαρ, με τα οποία κορυφώνεται η εποχή των βραβείων του Χόλιγουντ, μαζί με «Το Σχήμα του νερού», που κέρδισε το βραβείο των παραγωγών του Χόλιγουντ το Σάββατο.

Κλείσιμο

Το καστ της ταινίας «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» θριάμβευσε στα βραβεία SAG. Στη φωτογραφία σε πρώτο πλάνο η πρωταγωνίστρια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η πρωταγωνίστρια στις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» που αναφέρεται σε μια μάνα η οποία νοικιάζει τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης για να εκδηλώσει την αγανάκτησή της και να καταγγείλει τη βραδύτητα με την οποία διεξάγει η αστυνομία την έρευνα για τον θάνατο της κόρης της, έφυγε με το αγαλματίδιο της καλύτερης κινηματογραφικής ηθοποιού.




Έχοντας αποσπάσει ήδη μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στον ρόλο αυτό, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έχει προβάδισμα για το Όσκαρ του α' γυναικείου ρόλου, όπως ο Γκάρι 'Ολντμαν για τον α' ανδρικό ρόλο. Ο 59χρονος Βρετανός απέσπασε ένα SAG για τον ρόλο του Ουίνστον Τσόρτσιλ που ερμήνευσε στην ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα».

Τα ετήσια Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild/SAG) θεωρούνται αξιόπιστος δείκτης για τα Όσκαρ καθώς 1.200 από τα σχεδόν 6.000 μέλη του ψηφίζουν στην αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απονέμει τα πολύτιμα αγαλματίδια.

Ο Σαμ Ρόκγουελ, που υποδύεται τον αστυνομικό στην ταινία «Τρεις Πινακίδες», έφυγε με το βραβείο του καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, ο Ρόκγουελ απέτισε τιμή στο κίνημα Time's up που ίδρυσαν 300 γυναίκες - ισχυρά ονόματα του Χόλιγουντ στον απόηχο της υπόθεσης Γουάινστιν. «Σε όλες τις γυναίκες μέσα σε αυτή την αίθουσα που προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση, αυτό χρειαζόταν (να γίνει) εδώ και πολύ καιρό», παρατήρησε.

Επίσης, σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες ανέβηκαν στη σκηνή για να δώσουν τα βραβεία χθες βράδυ, στο αμφιθέατρο Shrine, νοτίως του Λος 'Αντζελες, σε ένδειξη τιμής και στο Time's up που έχει στόχο να χρηματοδοτήσει την υπεράσπιση των θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και στο κίνημα #Metoo.

Στην τηλεόραση, το οικογενειακό δράμα «This is Us» που θίγει και το θέμα των φυλετικών διακρίσεων πήρε το βραβείο του καλύτερου συνόλου ηθοποιών και ο Στέρλινγκ Κ. Μπράουν βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός δραματικής τηλεοπτικής σειράς. Όταν ρωτήθηκε για το κίνημα Time's up, απάντησε ότι «πάντα η ευθύνη της πλειονότητας είναι να μπαίνει στη θέση της μειονότητας».

Προνόμια των ανδρών
Συνήθως «οι μαύροι πρέπει να μαθαίνουν να ζουν σε έναν κόσμο λευκών, οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να μαθαίνουν να ζουν σε έναν κόσμο ετεροφυλόφιλων, ενώ με το Time's up, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πράγματα που δεν είχα αντιληφθεί» για τα «προνόμια των οποίων επωφελούνται οι άνδρες», εξήγησε ο Μπράουν, ήδη βραβευμένος με μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Emmy για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά.



Η Νικόλ Κίντμαν βραβεύτηκε για την μίνι σειρά «Big Little Lies» όπου υποδύεται μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο 'Αλεξ Σκάρσγκαρντ, που υποδύεται τον βίαιο σύζυγό της, βραβεύτηκε επίσης για την ερμηνεία του στα «Μεγάλα Μικρά Ψέματα».

«Είναι απίστευτα σπουδαίο για μένα αυτή τη στιγμή της καριέρας μου και με όλα όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία μας», δήλωσε η Αυστραλέζα σταρ, καλώντας χρηματοδότες και όσους λαμβάνουν αποφάσεις στα κινηματογραφικά στούντιο να στηρίξουν τα έργα που αφηγούνται ιστορίες γυναικών.

Η σειρά «Veep» που παρουσιάζει μια ανεπιτήδεια και κακόβουλη γυναίκα πολιτικό, απέσπασε τα αγαλματίδια της καλύτερης κωμικής σειράς και της καλύτερης κωμικής ηθοποιού για την πρωταγωνίστριά της Τζούλια Λούις Ντρέιφους.

Οι αποκαλύψεις στις αρχές Οκτωβρίου για τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται από περίπου εκατό γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση, προκάλεσαν σεισμό στο Χόλιγουντ και πέρα από αυτό. Εκτοτε, προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος και άλλους τομείς κατηγορήθηκαν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά όπως ο Κέβιν Σπέισι, ο Τζέφρι Τάμπορ, ο Ντάστιν Χόφμαν και ο κινηματογραφιστής Μπρετ Ράτνερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης