Αφιέρωμα: Αστυνομικές ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ

Αφιέρωμα: Αστυνομικές ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ

Το σινεμά του Χονγκ Κονγκ έρχεται για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη, μέσα από 5 ταινίες με «καταγωγή» από τη μητρόπολη της Άπω Ανατολής

Αφιέρωμα: Αστυνομικές ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ
Από τον Μπρους Λι στο κλασικό πλέον φιλμ Enter the Dragon στον Τζάκι Τσαν και τον Τσόου Γιουν Φατ, οι πιο γνωστοί και θεαματικοί κινηματογραφικοί ήρωες του Χονγκ Κονγκ πρωταγωνιστούν στο απολαυστικό αφιέρωμα «Αστυνομικές Ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ», σε ταινίες ανατρεπτικές, γεμάτες δράση, που καθηλώνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. 
Το σινεμά του Χονγκ Κονγκ έρχεται για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη, μέσα από 5 ταινίες με «καταγωγή» από τη μητρόπολη της Άπω Ανατολής. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, και αποτελεί διοργάνωση του Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 με την προβολή της ταινίας Σατανικές υποθέσεις / Infernal Affairs του Άντριου Λάου. 

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «ο κινηματογράφος είναι σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας του Χονγκ Κονγκ, με μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση και πλούσια ιστορία. Το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels με χαρά συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη το σινεμά του Χονγκ Κονγκ, μέσα από πέντε αστυνομικά φιλμ πρόσφατης παραγωγής. Πιστεύουμε ότι τέτοιες ανταλλαγές προωθούν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χονγκ Κονγκ και προσκαλούμε το ελληνικό κοινό να ανακαλύψει την τόσο ζωντανή ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ, αυτού του μοναδικού σημείου συνάντησης Ανατολής και Δύσης».
Κλείσιμο

Πρόγραμμα προβολών:

Πέμπτη 28/9 
19:00 Σατανικές υποθέσεις / Infernal Affairs (2002, 101΄) - Επίσημη έναρξη - θα ακολουθήσει κοκτέιλ.

Παρασκευή 29/9
19:00 Η επιστροφή του κινέζου / Police Story (1985, 101΄)
21:00 Ο κίτρινος πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ / Ender the Dragon (1973, 102΄)
 
Σάββατο 30/9
19:00 Κουνγκ Φου... Ζιο / Kung Fu Hustle (2004, 99΄)
21:00 Ο τιμωρός του Χονγκ Κονγκ / Hard Boiled (1992, 128΄)
 
Κυριακή 1/10
19:00 Ο κίτρινος πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ / Ender the Dragon (1973, 102΄)
21:00 Σατανικές υποθέσεις / Infernal Affairs (2002, 101΄)

Οι ταινίες:
Ο κίτρινος πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ / Enter the Dragon
(Χονγκ Κονγκ - ΗΠΑ, 1973)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Κλάουζ / Robert Clouse. Σενάριο: Michael Allin. Με τους: Bruce Lee, John Saxon, Jim Kelly. Έγχρωμη, 102΄. Γλώσσες: Αγγλικά, Καντονέζικα. 

Σε μια από τις πλέον γνωστές ταινίες του είδους, ο αξέχαστος Μπρους Λι υποδύεται έναν μυστικό αστυνομικό που συμμετέχει σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών με σκοπό να εξαρθρώσει μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών.  

Δείτε το τρέιλερ:

Η επιστροφή του Κινέζου / Police Story
(Χονγκ Κονγκ, 1985)
Σκηνοθεσία: Τζάκι Τσαν / Jackie Chan, Τσι-Χουά Τσεν / Chi-Hwa Chen. Σενάριο: Jackie Chan, Edward Tang. Με τους: Jackie Chan, Maggie Cheung, Brigitte Lin. Έγχρωμη, 101΄. Γλώσσα: Καντονέζικα.  

O Κέβιν, αστυνομικός εκπαιδευμένος στις ειδικές αποστολές, θεωρείται ο ήρωας που κατάφερε να συλλάβει τον βασιλιά των ναρκωτικών Τζι. Η Σαλίνα, γραμματέας του Τζι, είναι η βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη και ο Κέβιν έχει αναλάβει την προστασία της από τις πολλαπλές απόπειρες κατά της ζωής της. Την μέρα όμως της δίκης, η Σαλίνα εξαφανίζεται και ο Τζι αφήνεται ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων, ορκιζόμενος να εκδικηθεί τον Κέβιν.

Δείτε το τρέιλερ:  

Ο τιμωρός του Χονγκ Κονγκ / Hard Boiled
(Χονγκ Κονγκ, 1992)
Σκηνοθεσία: Τζον Γου / John Woo. Σενάριο: John Woo (ιστορία), Barry Wong (σενάριο). Με τους: Yun-Fat Chow, Tony Leung, Teresa Mo. Έγχρωμη, 128΄. Γλώσσες: Καντονέζικα, Αγγλικά. 

Σε έναν αδίστακτο κόσμο με λαθρέμπορους όπλων και μαφιόζους, ο Τεκίλα είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός  που δεν σταματάει ποτέ μέχρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη. Για να εκδικηθεί τη δολοφονία του συντρόφου του, ενώνει τις δυνάμεις του με έναν μυστικό πράκτορα. Και οι δύο μαζί θα αντιμετωπίσουν έναν μοχθηρό μαφιόζο και τη συμμορία του.

Δείτε το τρέιλερ: 


Σατανικές υποθέσεις / Infernal affairs 
(Χονγκ Κονγκ, 2002)
Σκηνοθεσία: Άντριου Λάου / Andrew Lau, Άλαν Μακ / Alan Mak. Σενάριο: Alan Mak, Felix Chong. Με τους: Andy Lau, Tony Leung, Anthony Wong. Ασπρόμαυρη – Έγχρωμη, 101΄. Γλώσσες: Καντονέζικα, Αγγλικά, Ταϊλανδέζικα. 

Η μαφία του Χονγκ Κονγκ γνωρίζει ότι στις τάξεις της έχει εισχωρήσει ένας μυστικός αστυνομικός και προσπαθεί να τον εντοπίσει. Την ίδια ώρα η αστυνομία επιχειρεί να ανακαλύψει τον πληροφοριοδότη που έχει τοποθετήσει η μαφία στις δικές της τάξεις. Το αμερικανικό ριμέικ της ταινίας σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε το 2006, κάνοντας το οσκαρικό φιλμ Ο πληροφοριοδότης. 

Δείτε το τρέιλερ: 


Κουνγκ Φου... Ζιο / Kung Fu Hustle
(Χονγκ Κονγκ - Κίνα, 2004)
Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσόου / Stephen Chow. Σενάριο: Stephen Chow, Kan-Cheung Tsang. Με τους: Stephen Chow, Xiaogang Feng, Wah Yuen, Qiu Yuen. Έγχρωμη, 99΄. Γλώσσα: Καντονέζικα.  

Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου. Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία. 

Δείτε το τρέιλερ: 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης