Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Να ξεκινούσε κάθε χρόνο η σεζόν με ένα «Logan Lucky» - άσος στο μανίκι

Οι ταινίες της εβδομάδας
Logan Lucky 

Του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ανταμ Ντράιβερ, Ντάνιελ Κρεγκ
Περιπέτεια, 2017, ΗΠΑ, 119’. 



  Αν το διάλειμμα του Στίβεν Σόντερμπεργκ από το σινεμά σημαίνει ότι θα κάνει από δω και πέρα ταινίες σαν το «Logan Lucky», τότε χαλάλι του, ας κάνει περισσότερα. Η νέα του ταινία, μια κωμική heist περιπέτεια για τρία (και τρία ακόμα) αδέρφια που οργανώνουν μια ληστεία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Nascar, έχει μπόλικο twang (τη χαρακτηριστική προφορά του Αμερικανικού Νότου και το αντίστοιχο μπαχάρι της στη συμπεριφορά), φοβερούς χαρακτήρες (από τον κατάδικο Ντάνιελ Κρεγκ ως τη φορτσάτη Κέιτι Χολμς), εξαιρετικό συγχρονισμό στην κωμωδία, σασπένς, συναίσθημα και τα κουκλιά Τσάνινγκ Τέιτουμ και Ανταμ Ντράιβερ σε μεγάλα κέφια. 



Κλείσιμο

Εγώ, ο απαισιότατος 3 / Despicable me 3 

Των Κάιλ Μπάλντα, 
Πιερ Κοφέν, Ερίκ Γκιγιόν. Με τις φωνές των Στιβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ
Κινούμενα σχέδια, 2017, ΗΠΑ, 90’.
 

Τα έχουν φάει τα ψωμιά τους ο Γκρου και τα Μίνιον: στην τρίτη ταινία της σειράς, όπου ο Γκρου ανακαλύπτει πως έχει αδερφό, η διακωμώδηση είναι κουρασμένη και εύκολη (πόσο θα γελάσει κανείς με τα 80s πια;). Καιρός για απόσυρση.



Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες / Valerian and the City of a Thousand Planets 

Του Λικ Μπεσόν. Με τους Κάρα Ντελεβίν, Ντέιν Ντε Χάαν, Κλάιβ Οουεν, Ριάνα
Επιστημονικής φαντασίας, 2017, Γαλλία, 137’. 



Ονειρο ζωής: είκοσι χρόνια προσπαθούσε ο Λικ Μπεσόν να φτιάξει τον «Βαλέριάν» του (βασισμένο στα κόμικς «Βαλεριάν και Λορελάιν»), μια διαστημική όπερα επιστημονικής φαντασίας όπου δύο διαγαλαξιακοί πράκτορες στο μακρινό μέλλον προσπαθούν να σώσουν την πολυπολιτισμική κοσμόπολη Αλφα από μια μυστήρια απειλή και να επιβιώσουν από τον έρωτά τους. Για μεγάλη οθόνη.



Ενα ενωμένο βασίλειο / A United Kingdom 

Της Αμα Ασάντε. Με τους Ντέιβιντ Ογιελόβο, Ρόζαμουντ Πάικ
Δραματική, 2016, Τσεχία/Ην. Βασίλειο/ΗΠΑ, 111’.



 Η πραγματική ιστορία ενός Αφρικανού διαδόχου θρόνου που παντρεύτηκε λευκή Αγγλίδα και προκάλεσε διπλωματικά επεισόδια και κοινωνικές συγκρούσεις σε δύο ηπείρους: δίνοντας βάρος περισσότερο στο ρομάντζο παρά την πολιτική, η ταινία της Αμα Ασάντε απλουστεύει καταστάσεις και εστιάζει στο συναίσθημα, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, ιδίως όταν οι πρωταγωνιστές σου πιστεύουν, όπως ο Ντέιβιντ Ογιελόβο και η Ρόζαμουντ Πάικ, με τέτοια ζέση στους χαρακτήρες τους.







Μεγάλωσε αν τολμάς / Rock’n’ Roll 

Του Γκιγιόμ Κανέ. Με τους Γκιγιόμ Κανέ, Μαριόν Κοτιγιάρ
Κωμωδία, 2017, Γαλλία, 123’. 


 Ευτυχώς το «Μεγάλωσε αν τολμάς» δεν έχει καμία σχέση με το «Αγάπα με αν τολμάς», τη δημοφιλή αλλά ανυπόφορη ταινία που έφερε κοντά τον Γκιγιόμ Κανέ με τη Μαριόν Κοτιγιάρ. Στην ταινία του για έναν ηθοποιό που περνά κρίση μέσης ηλικίας, ο Κανέ κοροϊδεύει εαυτόν και ομοίους, αρχικά με, αλλά στην πορεία δίχως γούστο. Ανιση και τεράστια σε διάρκεια, η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στο αμήχανο και το γελοίο, στο περιπαιχτικό και το ναρκισσιστικό για να αγγίξει το σκιαχτικό και το ακατανόητο. Η Κοτιγιάρ, πάντως, παραμένει αλώβητη και υπέροχη διαχρονικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης