Φεστιβάλ Καννών: Οι ταινίες, οι καλλονές και τα ελληνικά γιοτ

Φεστιβάλ Καννών: Οι ταινίες, οι καλλονές και τα ελληνικά γιοτ

«Η πασαρέλα stars και πανέμορφων «γλαστρών» πάει σύννεφο. Σχεδόν η μία πάνω στην άλλη. Πού να τις προλάβεις»

Φεστιβάλ Καννών: Οι ταινίες, οι καλλονές και τα ελληνικά γιοτ
Πανέμορφες «γλάστρες». Πανέμορφες τουαλέτες. Πανέμορφα πολύτιμες «κοτρόνες». Πανέμορφες ψηλοτάκουνες γόβες. Και πανέμορφα θηλυκά που σαγηνεύουν και στη συνέχεια σκοτώνουν!

Το «θέμα» της σημερινής όγδοης ημέρας των Καννών. Που  αφού, προηγουμένως η Σαρλίζ Θερόν «στεφανώνει» με διαμάντια τη βασίλισσα της Chopard, στη συνέχεια η αλαβάστρινη Νικόλ Κίντμαν εξοντώνει με δηλητηριώδη μανιτάρια περαστικό και άκρως γοητευτικό αρσενικό!

Ο περαστικός είναι τραυματισμένος. Οι μικρές παρθένες Παρθεναγωγείου του ανοίγουν την πόρτα, τον φιλοξενούν και θεραπεύουν την πληγή του. Η μία μετά την άλλη φλερτάρουν μαζί του. Κάποια τρίτη, παρθένα κι αυτή, πέφτει μαζί του στο κρεβάτι. Ακολουθεί κι άλλη, μικρότερη παρθένα στο ίδιο το κρεβάτι. Ο ανταγωνισμός μεγάλος. Κάποια στιγμή η πιο ζηλιάρα παρθένα τον σπρώχνει από τις σκάλες. Μπαμ και κάτω ο δύστυχος ο αρσενικός. Οπότε εκείνες με αρχηγό την Νικόλ Κίντμαν αποφασίζουν να  του πριονίσουν το πόδι. Τουτέστιν να τον ευνουχίσουν. Και αφού το κάνουν και αφού εκείνος εξοργίζεται, απειλεί και ορμάει. Οπως κάθε θυμωμένος, αλλά άκακος αρσενικός, εκείνες του κάνουν το τραπέζι.  Ενα πλούσιο τραπέζι. Με κυρίως πιάτο μανιτάρια δηλητηριασμένα. Κάπως έτσι τεζάρει το παλικάρι. Κάπως έτσι  εκείνες τον τυλίγουν με άσπρο σάβανο. Και αφού το σάβανο το ράψουν, εκεί μέσα θα τον «σφραγίσουν». Και κάπως έτσι εγκαταλείπουν το  πτώμα του στο δρόμο!

Θα σου κόψω τον φαλλό!

Κλείσιμο
Ας πρόσεχε ο τύπος. Η Νικόλ  Κίντμαν προσέχει για να έχει. Να έχει άφθονη δημοσιότητα. Από τρεις ταινίες που προβάλλονται στο φετινό φεστιβάλ των Καννών. Στο «ιερό  ελάφι» του Λάνθιμου απλώς σουλατσάρει ως σύζυγος ενός καρδιοχειρουργού (Κόλιν Φάρελ). Σε μια αμερικανική μπούρδα που τιτλοφορείται «Πώς να συμπεριφέρεσαι στα κορίτσια στα πάρτι» υποδύεται μια βαρεμένη του Πανκ στο Λονδίνο του εβδομήντα. Και στο «The Beguiled» της Σοφίας Κόπολα παριστάνει το αφεντικό  αυστηρού  Παρθεναγωγείου, λίγο πριν  το φινάλε του αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Νικόλ Κίντμαν θέλει, τρελαίνεται  στην ιδέα να το «κάνει» με τον Κόλιν Φάρελ, αλλά εκείνος προτιμάει την Κίρστεν Ντανστ και την μικρότερη Ελ Φάνινγκ. Ετσι είσαι; Θα σου κόψω τον φαλλό και θα σε δηλητηριάσω στο λεπτό!

 
Πάντως ουδεμία από τις 14 ταινίες που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής στο διαγωνιστικό πρόγραμμα έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς. Ολοι  περιμένουν την έκπληξη. Μία εξ αυτών μπορεί να προκύψει αύριο το πρωί με το αμερικανικό crime  story «Good Time» των αδελφών Τζόσουα και Μπέντζαμιν Σαφντί.  Εβραίοι από τη Συρία, αλλά πολίτες των ΗΠΑ!


Η Rita, ο Paris και η Marla


Το αξιοσημείωτο  στην περίπτωσή τους είναι τα δύο ονόματα που είχαν τον έλεγχο της παραγωγής. Ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και ο Τέρι Ντούγκας. Της Hercules Films Investments. Το δεύτερο  ελληνικό στοιχείο είναι  τα ελληνικά ονόματα των δύο ηρώων της εν λόγω ταινίας. Ο  μεν Ρόμπερτ Πάτινσον υποδύεται κάποιον γκάνγκστερ με όνομα Κόνι. Δηλαδή Κωνσταντίνος. Και ο Μπέντζαμιν Σάφντι υποδύεται τον Νικ. Δηλαδή Νικόλας. Περιττό να υπενθυμίσω τις επιδόσεις  του Αγγλου και άκρως γοητευτικού,  στα κορίτσια, Ρόμπερτ Πάτινσον. Φυσικά πρόκειται για τον θρυλικό  βρικόλακα, σφόδρα ερωτευμένο με την Κρίστεν Στιούαρτ στην τριλογία «Twilight» (Λυκόφως)



Η  27χρονη  Κρίστεν Στιούαρτ, που  τελευταίως πειραματίζεται με  κορίτσια, κατέφθασε κι αυτή  στις Κάννες προκειμένου να παραστεί στην πρεμιέρα  της δικής της σκηνοθεσίας και της μικρού μήκους ταινίας «Down Side of Me». Ομως το πιο αποκαλυπτικό σήμα των πειραματισμών της, στην προσωπική της ζωή,  είναι το σχεδόν γουλί look του χαριτωμένου κεφαλιού της. Καλά  σε καταλάβαμε δεν χρειάζεται να κουρευτείς με την ψιλή!

Ακόμα πιο  αξιοσημείωτο ελληνικής καταγωγής είναι τα τρία γιoτ που έχουν αγκυροβολήσει προς το τέλος της μαρίνας των Καννών. Κατά σειρά, πρώτο το «Paris» με πρώτη κυρία την Μaριάννα Λάτση.  Που εξ όσων γνωρίζω έρχεται κάθε  χρόνο στο Φεστιβάλ των Καννών. Ενδιαμέσως το  δεύτερο με την ονομασία «Rita». Δηλαδή το  σκάφος της μητέρας της. Και ακριβώς δίπλα από την Rita το Marla του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση  στο  οποίο  φιλοξενείται και ο  φίλος του αλλά και στενός συνεργάτης Νεκτάριος η Terry Dougas από το Βόλο. Γιατί και τα τρία μαζί; Μα φυσικά για να χωρέσουν φίλοι και  συνεργάτες!

Στο μεταξύ η πασαρέλα stars και πανέμορφων «γλαστρών» πάει σύννεφο. Σχεδόν η μία πάνω στην άλλη. Πού να τις προλάβεις. Η Μαριόν Κοτιγιάρ με τουαλέτα Ζιβανσί. Μπορεί και να πέφτω έξω.


Η Ναστάζια Κίνσκι, η Κατρίν Ντενέβ. Με άκρως «τραβηγμένο» πρόσωπο. Η   Σαρλίζ Θέρον.

Η Νικόλ Κίντμαν που έχει «στρατοπεδεύσει»  στην Κρουαζέτ. Η Ευα Λονγκόρια που προμοτάρει την L' Oreal. Εδώ που  τα λέμε όλες προμοτάρουν  φίρμες της λεγόμενης «Οτ κουτίρ» (υψηλής ραπτικής).


Η Κρίστιν Σκοτ Τόμας.


Η Σάρα Σαμπάιο. Με κατάλευκη αραχνούφαντη τουαλέτα ώστε  να «φωτίζεται»  η κιλότα  της και  να αποκαλύπονται τα θεόγυμνα «μπαλκόνια» της  και πάει λέγοντας.

Είπαμε το μισό Χόλιγουντ και όλη η αφρόκρεμα της διεθνούς πασαρέλας είναι εδώ. Καιρό για χάσιμο να χεις για να ξεροσταλιάζεις κάτω από τον καυτό ήλιο παρέα με αφόρητη υγρασία «Ποια είναι αυτή η μελαχρινή γκομενάρα;» «Μα δεν την ξέρεις;» «Οχι πειράζει;» «Είναι η Ράιμ Εταιέφ». Αν έπιασα καλά το όνομά της!


Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο σε ηλεκτρονική κατασκευή 20 ετών!

Κοντά με όλα αυτά τα θηλυκά που ζαλίζουν μάτια και μυαλά, ακούγονται και άλλα πολλά. Οπως ας πούμε ότι η  τελευταία  γκανγκστερική ιστορία του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman» θα ξεπεράσει τα εκατόν πενήντα εκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες αρνούνται να δώσουν παραπάνω. Ούτε μισή δεκάρα. Ετσι  ο Μάρτιν κατέφυγε στο Netflix. Το πιο απίστευτο γεγονός που θα γράψει ιστορία είναι ότι με ειδικές τεχνολογικές επεξεργασίες θα κατασκευαστούν τα ομοιώματα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, του Αλ Πατσίνο και του Τζο Πέσι  όταν ήταν μεταξύ είκοσι και τριάντα χρόνων.  Στα μπουτέλια τους και στο ξεκίνημα της γκανγκστερικής τους καριέρας. Βάλε με το νου σου τώρα...

Πράγμα που σημαίνει ότι  διόλου απίθανο να δούμε τον Χάμφρι Μπόγκαρτ σε ηλεκτρονική νεκρανάσταση και σε ηλικία τριάντα ετών!

Ασε το άλλο! Ο μέγας κουλτουριάρης Γούντι Αλεν κατέληξε στην αγκαλιά της Amazon για την παραγωγή της τελευταίας του ταινίας. Που αυτή τη φορά δεν θα εξέλθει τέλος Αυγούστου, αλλά κάπου μεταξύ Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου!



«Ομως η μεγάλη μπίζνα γίνεται στην Κίνα. Οπου κάθε μέρα οικοδομείται και από ένα Multiplex»!  έλεγε άνθρωπος της πιάτσας. «Η πρόβλεψη της αγοράς λέει ότι σε δέκα  χρόνια τα εισιτήρια της Κίνας θα ξεπεράσουν τα αντίστοιχα των ΗΠΑ». Ο κίτρινος τίγρης θα καταπιεί το σύμπαν!









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης